Mielumo įsikūnijimas - tėvų netekusi jūrinės ūdros jauniklė

Į Čikagoje (JAV) esantį „Shedd“ akvariumą prieš kelias dienas pateko vos penkių savaičių našlaite tapusi jūrinės ūdros jauniklė. Čia dedamos visos pastangos, kad atgabentai ūdrai pavyktų išsaugoti gyvybę, mat šie žinduoliai pasaulyje sparčiai nyksta. Nė 3 kilogramų nesverianti ūdra laikinuose, tačiau saugiuose namuose kol kas jaučiasi puikiai - Čikagoje ūdra jau praleido daugiau nei 4 savaitės.

Ūdra mėgaujasi žmonių rūpestingumu.<br>AOP nuotr.
Ūdra mėgaujasi žmonių rūpestingumu.<br>AOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-11-10 16:32, atnaujinta 2018-01-21 21:07

Ši mažylę rasta dar spalio 30 dieną Kalifornijoje esančiame paplūdimyje tarp San Mateo ir Santa Kruzo miestų. Laimei, pakrante vaikščiojęs žmogus buvo tinkamoje vietoje ir tinkamu laiku, mat išgirdęs pagalbos šauksmą, tuoj suskubo informuoti Jūros žinduolių centro darbuotojus.

Specialistai nuvykę į tą vietą, kurioje pastebėtas jūrinės ūdros jauniklis, nusprendė luktelėti. Vis tik po dviejų dienų toje pačioje vietoje ją vėl aptikę, ėmėsi ūdros gelbėjimo operacijos.

Kaip teigė Jūrinių ūdrų programos gyvūnų globos koordinatorius Karlas Mayeris, mažylė tesvėrė vos 1 kilogramą. „Toks svoris jūrinės ūdros naujagimei labai pavojingas. Tikėtina, kad jos kūno svoris kardinaliai nukrito, kai ją paliko motina“, – teigė specialistas. Anot jo, didelė tikimybė, kad vos tik išvydusi pasaulį, mažylė liko viena – maždaug 16 valandų nuo gimimo.

Šiuo metu daroma viskas, kad ši jauniklė liktų gyva. Iš Vakarų pakrantės ūdra perkelta į Čikagoje įsikūrusį „Shedd“ akvariumą, kur yra jūrinių ūdrų priežiūrai skirta įranga. Čia mažylė šeriama specialiais mišiniais iš jūros gėrybių, jos kūno temperatūra ir bendra sveikatos būklė stebima 24 valandas per parą. Didžiąją savo gyvenimo dalį praleidusi žmonių globoje jauniklė mokoma būti ūdra, o ateityje tikimasi ją sėkmingai grąžinti į vandenyną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.