Dėl gražiausiojo titulo Vilniuje rungiasi 1700 išskirtinių šunų

Gyvūnų mylėtojai šį savaitgalį vykstančioje šunų parodoje turi kur paganyti akis, mat Vilniuje esančiuose „Litexpo“ rūmuose savo išvaizdos pranašumus demonstruoja išskirtiniai šunys. Lietuvos kinologų draugijos (LKD) organizuojamose parodose  „Vilniaus žiema“ ir „Kalėdų taurė“ priviliojo daugiau nei 1700 amsinčių keturkojų.

Korgiai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Korgiai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

2014-12-20 15:19, atnaujinta 2018-01-18 17:25

Kaip portalui lrytas.lt sakė LKD atstovė spaudai Aurelija Staskevičienė, net ir tokiu komplikuotu prieššventiniu laikotarpiu žmonių susidomėjimas paroda bei dalyvių aktyvumas iš tiesų stebinantis.

„Šiais metais ypač aktyvūs jaunieji kinologai, veisėjai, kurie taip atveža ir savo jaunus šunis. Džiugu, kad žmonėms rūpi šuns ateitis bei kinologinis gyvenimas“, – sakė A.Staskevičinė, pridurdama, kad dalyvių aktyvumą skatina ir didelė konkurencija, nes dalyviams reikės įveikti daugiau kaip 30 konkurentų, o kai kurių šunų veislių atstovų tebus vienas ar keli.

Prieš parodą žmonės galėjo registruoti savo šunis atrankai į čempionų čempionatą. Tai padaryti galėjo bet kuris šuns šeimininkas, kurio šuo turi Lietuvos čempiono vardą. Teisėjai iš visų prisiregistravusių išrinks 36 šunis į LKD čempionų čempionatą, kuris vyks 2015 metų sausio 31 dieną Vilniuje.

Gražiausius parodos šunis, kaip įprasta, išrenka ir ekspertizę atlieka vienas teisėjas. „Tokios yra šunų parodų taisyklės, jog šunį vertina vienas žmogus. Tačiau nepavykus pelnyti norimo titulo, kitą dieną galima dalyvauti kitoje parodoje ir jau pas kitą teisėją“, – sakė Aurelija. Ir nors toks vertinimas yra iš dalies subjektyvus, dažniausiai teisėjų nuomonės sutampa. „Bet, žinoma, žmogiškasis faktorius vertinant šunį išlieka“, – pridūrė A.Staskevičienė.

Na, o kiekvieną dieną, baigiantis parodai, bus renkamas gražiausias tos dienos parodos šuo.

Visą savaitgalį parodoje veikia ir Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro paviljonas. Čia vaikai mokomi teisingai ir saugiai elgtis su šunimi, o kinologė Daiva Kvedarienė veda edukacines paskaitas bei seminarus, kuriuose dalyvauja ir testuoti šunys. „Išmokius vaiką teisingai prieiti, paglostyti ir bendrauti su šunimi, sumažėtų tų nelaimingų atsitikimų skaičius“, - teigė Aurelija.

Vaikai, išmokę teisingai elgtis, savo žinias perduoda net ir tėvams, kurie dažnai nustemba, sužinoję naujų ir negirdėtų dalykų.

Pasiklausyti profesionalų patarimų gali ir didelės grupės, ir kelių asmenų šeimos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.