Neįtikėtina, kaip šiukšlyne rastas šuo pasikeitė per metus

Lygiai prieš metus šiukšlyne rastas šuo laukė savo gyvenimo galo siaubingose kančiose. Nuplikęs, ligotas, išbadėjęs, nepastovintis ant kojų. Los Andžele veikianti gyvūnų gelbėjimo organizacija „Hope for Paws“ ir vienas jos įkūrėjų Eldadas Hagaras padarė tikrą stebuklą, kuriuo net sunku patikėti. Internetinėje svetainėje patalpintas vaizdelis, kuriame nufilmuota, kaip per metus pasikeitė į Sibiro haskį panašus šuo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 22, 2014, 4:52 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 2:01 PM

Praėjus keturiems mėnesiams po to, kai keturkojį šiukšlyne aptiko „Hope for Paws“ organizacija, baltakailis šuo rado pastovius namus ir naujus, mylinčius šeimininkus.

„Šuo pasikeitė neįtikėtinai. Juk jis tiesiog gulėjo ir laukė mirties tarp šiukšlių, nė nesitikėdamas, kad kas nors jam padės. Tačiau tai, ką dabar matau, glosto mano širdį. Aš esu nepaprastai laimingas“, – sakė E.Hagaras.

„Žmonėms sunku suprasti, koks sunkus ir žiaurus yra benamio šuns gyvenimas, kai niekas nė nesiruošia padėti. Esi tiesiog pasmerktas skausmingai mirčiai“, – pridūrė jis.

Kažkada buvęs baltas šunelis glaudėsi viename apleistame Los Andželo rajone. Žmonių užmirštas šuo tyliai laukė savo galo.

Į sąvartyną atvykęs vienas iš organizacijos įkūrėjų Eldadas Hagaras neslėpė nuostabos. „Kai ten atvykau, aš negalėjau patikėti savo akimis“, – teigė jis. Kalytė buvo taip apleista, kad praktiškai susitapatino su ją supančia šiukšlyno aplinka.

Šuns oda buvo paraudonavusi, dalis kailio – nuslinkęs, o žaizdos subjaurojusios visą kūną. Šuo buvo taip išsekęs, kad nė nebandė sprukti, kaip prie jos ėmė artintis žmonės. Atsargiai prie kalytės, pavadintos Miley vardu, priėję organizacijos gelbėtojai davė jai maisto. Patikėjusi žmogaus gerumu, Miley leido užmauti antkaklį ir nesipriešino įsodinama į automobilį. E.Hagaro automobilyje ji akimirksniu susiraitė ant priekinės sėdynės.

Nuvežta į veterinarijos klinika, kalytė buvo išmaudyta ir pamaitinta. Jai skirtas gydymas nuo parazitų, bakterijų sukeltų ligų ir infekcijų. Laikui bėgant, jos kailis ataugo, organizmas sustiprėjo. Miley iš bjauraus, ligoto keturkojo tapo nepaprasto grožio šunimi. Laikinai apsigyvenusi Eldado namuose, kalyte susibičiuliavo su pastoviu gyventoju čichuachua veislės patinėliu Frankiu.

Ši, gyvūnus gelbėjanti organizacija visuomet laukia gerų žmonių paramos. Tik taip jie galės išgelbėti kritinės būklės keturkojus, kurie yra nusipelnę gyventi geriau.

Daugiau apie organizaciją galite sužinoti internetinėje svetainėje https://www.hopeforpaws.org/.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.