Įžūlūs vagys pasityčiojo iš benamio šuns

Vagys įžūlėja ne dienomis, bet valandomis – greičiausiai praėjusią naktį arba šį rytą kažkas pavogė benamio šuns būdą, kurią jam buvo pastatę jonaviečiai.

Ketvirtadienio rytą būdos nebeliko.<br>J.Vilčinskienės ir skaitytojų nuotr.
Ketvirtadienio rytą būdos nebeliko.<br>J.Vilčinskienės ir skaitytojų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Vilčinskienė (jonavoszinios.lt)

2015-01-08 15:14, atnaujinta 2018-01-16 16:00

Šeimininkų neturintis juodas didelis šuo jau ilgą laiką gyvena pamiškėje, nuo kelio Jonava-Kaunas sukant link Zatyšių. Nors ne vieną kartą gyvūnus globojančios organizacijos bandė jį pagauti ir išvežti į prieglaudą, tačiau šuo žmonių artyn neprisileidžia.

Dažnai šiuo keliu važinėjantys jonaviečiai šunį nuolat maitina, o prieš kelis mėnesius viena jonaviečių šeima gyvūnui atvežė ir būdą. Ji gyvūnui itin reiklalinga per šalčius.

„Mūsų draugai ją sukalė, ir nuvežėme. Labai nuliūdinot, kad jos nebeliko“, - jonavoszinios.lt sakė šunimi pasirūpinę jonaviečiai.

„Vakar būda dar tikrai buvo“, - tvirtino į Kauną važiavusi jonavietė.

„Jei bus šalčiai, bus bėda. Kiek nužmogėję turi būti vagys, kad vogti šuns būdą?“ – apmaudo neslėpė beglobiais gyvūnais Jonavoje besirūpinanti savanorė Ilona Kolitaitė.

Vienišas šuo pamiškėje gyvena jau maždaug metus. „Iš kur atsirado – niekas nežino. Mes net galvojome, gal jis rytą išlydi į darbą šeimininką, ir laukia jo grįžtančio? Nes greta tos vietos yra autobusų stotelės. Įvairių minčių buvo.

Net kelios gyvūnų tarnybos važiavo gaudyti šuns – norėjome jį apgyvendinti gyvūnų prieglaudoje Vilniuje. Tačiau šuo neprisileidžia žmonių. Taip ir nepavyko pagauti“, - pasakojo I.Kolitaitė. Jonaviečiai kalba, kad galbūt buvę šeimininkai taip šunimi atsikratė – atvežę ir paleidę miške. Gal šeimininkas mirė, o šuo ištikimai tebelaukia jo grįžtančio?

„Kalbų yra pačių įvairiausių. Tą šunį maitina ne vienas žmogus – vis nuveža maisto. Tad gyvūnas nebadauja. Labai džiaugėmės, kad žmonės padarė gerą darbą – atvežė būdą. O ją pavogė“, - kalbėjo I.Kolitaitė.

Daugiau skaitykite jonavoszinios.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.