To dar neregėjote: sniego pusnyse nardantis jonavietės šeškas

Jau beveik dešimt mėnesių šešką auginanti Indrė sako, kad namuose laikyti šį gyvūną – smagu.<br>jonavoszinios.lt nuotr.
Jau beveik dešimt mėnesių šešką auginanti Indrė sako, kad namuose laikyti šį gyvūną – smagu.<br>jonavoszinios.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Vilčinskienė (jonavoszinios.lt)

Jan 22, 2015, 2:11 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 8:16 AM

Jonavietės Indrės auginamas šeškas, vardu Mėta, džiaugiasi sniegu – stebint vaizdo įrašą, kurį nufilmavo šeško šeimininkė Indrė, atrodo, kad gyvūnas po sniegą nardo tarsi tuneliu. Jau beveik dešimt mėnesių šešką auginanti Indrė sako, kad namuose laikyti šį gyvūną – smagu.

„Mėta miega maždaug 20 valandų per parą. Tada, kai ji pabunda, išleidžiu iš narvelio. Tai būna Mėtos laikas – ji „verčia“ namus: šokinėja, laksto, viską vagia ir slepia. Mėta net iš savęs vagia.

Vieną kartą įšoko į narvelį, pasiėmė savo maisto, nubėgo už lovos ir paslėpė. Ji visada viską slepia. Kartais ištraukia iš rankinės parduotuvės čekį ir jį taip pat nuneša už lovos“, – pasakojo Indrė.

Pasak Indrės, šeškas turi šiokį tokį specifinį kvapą, tačiau jis nėra labai stiprus.

„Kelis kartus Mėta išsigando šunų, tada ir užuodėme tikrą šeško kvapą, apie kurį visi kalba. Bet jis labai greitai išsivėdina“, – pasakojo jonavietė.

Kiekvieną dieną Indrė keičia šeškui kraiką, taip pat įpila maisto, vandens. Tai – ir visi rūpesčiai dėl namuose augančio šeško priežiūros.

„Į lauką dažnai nevedu. Vasarą – maždaug tris kartus per savaitę. Tada Mėta nardydavo žolėse. Pasidomėjau, ar galima šešką į lauką vesti žiemą. Pasirodo, jog taip, o kai jiems būna per šalta, jie pasiprašo paimami ant rankų ar per šeimininko kojas bando užsilipti patys. Taip mudvi ir išėjome. Mėtai buvo daug džiaugsmo, pamačius sniegą“, – sakė Indrė.

Daugiau skaitykite portale jonavoszinios.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.