Prabangos apsuptyje išrinktas pats gražiausias šuo Lietuvoje

Žiemos vidury Lietuvos kinologų draugija mini svarbią dieną – tai čempionų čempionatas, arba kitaip – gražiausio šuns rinkimai. Į prabangų kinologinį renginį išsipustę ponai ir ponios rinkosi jau ketvirtą kartą, kur pristatė savo pavyzdinius, išpuoselėtus ir nepaprastai gražius šunis. Po atkaklios ir įnirtingos kovos tarptautinė kinologų vertinimo komisija, kurią sudarė Tatiana Urek (Slovėnija) FCI viceprezidentas Gerard Jipping (Olandija) ir Tino Pehar (Kroatija) nusprendė, kad gražiausiu šunimi tapo falenas iš Latvijos. Parodos vicečempionu tapo Redos Vengalytės vipetas iš Lietuvos.

Vicečempionas - vipetas iš Lietuvos.<br>T.Bauro nuotr.
Vicečempionas - vipetas iš Lietuvos.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

Jan 30, 2015, 3:53 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 1:55 PM

Nuo pat pirmos akimirkos atmosfera ėmė kaisti – visi 24-rių šunų šeimininkai ir vedliai laukė momento, kuomet paaiškės, kieno augintinis – pats gražiausias. Be to, šis čempionų čempionatas – atviras ir jame dalyvauja atstovai iš Latvijos ir Estijos.

Kautis dėl gražiausiojo titulo pakviesti: nykštukinis bulterjeras, Norvidžo terjeras, Jorkšyro terjeras, trumpaplaukis nykštukinis taksas, trumpaplaukis taksas, čiau čiau, akita, vokiečių nykštukinis špicas, šiba, samojedas, vokiečių kurtsharas, Airių seteris, trumpaplaukis vengrų vižlas, labradoro retriveris, anglų kokerspanielis, auksaspalvis retriveris, toipudelis, kinų kuoduotasis šuo, havanos bišonas, vipetas, australų aviganis, čichuachua trumpaplaukis, dobermanas, falenas, Lasos apsas, levretė, lietuvių skalikas.

Komplimentai – latviams ir lietuviams

Po atkaklios ir įnirtingos kovos tarptautinė kinologų vertinimo komisija, kurią sudarė Tatiana Urek (Slovėnija) FCI viceprezidentas Gerard Jipping (Olandija) ir Tino Pehar (Kroatija) nusprendė, kad gražiausiu šunimi tapo falenas iš Latvijos. Parodos vicečempionu tapo vipetas iš Lietuvos.

„Šuo – puikus, vedlys dirbo labai gerai, tad jie tikrai verti šio apdovanojimo“, –  komplimentų negailėjo Lietuvos kinolų draugijos atstovė spaudai Aurelija Staskevičienė. 

Anot jos, ne ką prastesnis ir vipetas, pelnęs vicečempiono vardą. „Tai labai perspektyvus, jaunas šuo. Šeimininkai nė nesitikėjo, kad sulauks tiek teisėjų simpatijų“, – kalbėjo A.Staskevičienė.

Kaip akcentavo kinologė, teisėjai nugalėtus išrinko nesitardami, nes kiekvieną šunį vertino atskirai. „Tai, kad čempionų čempionate teisėjavo FCI (Tarptautinės kinologų federacijos) viceprezidentas Gerard Jipping, parodo, kad šis renginys – aukščiausios klasės“, – teigė A.Staskevičienė.

Čempionate – tik tituluoti čempionai

Čempionų čempionate dalyvauti gali įvairaus amžiaus šunys, tačiau jie privalo turėti čempiono titulą.

Visi šunys atrinkti praėjusiais metais gruodžio 21-22 dieną vykusių Tarptautinių šunų parodų „Litexpo“ parodų rūmuose metu.

Konkurso eiga vyksta taip: į ringą šunys leidžiami poromis. Tai gali būti visiškai skirtingų grupių ir dydžio šunys, jie pažymėti raudonomis ir mėlynomis rozetėmis. Norėdami išsiaiškinti, kuris geresnis iš poros, teisėjai parodo raudoną arba mėlyną kortelę. Mažiausiai balsų surinkęs šuo pasitraukia iš kovos ir nepatenką į kitą etapą. Kitame etape lieka tik keturios poros, dar kitame dvi poros, kol lieka tik du šunys.

Į viešbučio „Vilnius Grand Resort“ prabanga tviskančią salę susirinko garbūs svečiai iš Lietuvos bei užsienio šalių, kinologijos pasaulio atstovai bei žymūs teisėjai.

Visi šiame grožio konkurse dalyvaujantys šunys apdovanojami rėmėjų prizais bei proginėmis taurėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.