Košmaras: JAV išveistas gigantiškas pitbulterjeras-monstras

Susipažinkite, tai – Hulkas, beveik 80 kilogramų sveriantis amerikiečių pitbulterjeras. Šį, gigantišką šunį augina Naujajame Hampšyre (JAV) įsikūrusi kinologų ir veisėjų komanda „DarkDynastyK9“. Jie specializuojasi didelių, apsaugai skirtų šunų veisimu, dar vadinamų amerikiečių bully (amerikiečių pitbulterjerų ir amerikiečių buldogų mišrūnas). Na ir štai, Hulkas – puikus pavyzdys, kad didelius šunis veisti jiems iš tiesų sekasi.

Manoma, kad Hulkas – didžiausias amerikiečių pitbulterjeras pasaulyje, mat kol kas niekas nėra matęs daugiau nei 78 kilogramus sveriančio šios veislės atstovo.<br>Stop kadras.
Manoma, kad Hulkas – didžiausias amerikiečių pitbulterjeras pasaulyje, mat kol kas niekas nėra matęs daugiau nei 78 kilogramus sveriančio šios veislės atstovo.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 9, 2015, 8:12 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 4:46 PM

Atsistojęs ant galinių letenų, Hulkas tampa tokio paties ūgio, kaip ir šeimininkė. Būtent dėl savo neįtikėtinos išvaizdos šuo tapo tikra interneto žvaigžde. Videosiužetas, kuriame užfiksuotas Hulkas, internetinėje svetainėje patalpintas vos prieš kelias dienas, o spėjau surinkti jau daugiau nei milijoną peržiūrų.

Amerikiečių pitbulterjerai buvo veisiami šunų kovoms. Ši veislė sukurta kryžminant senąjį anglų buldogą bei terjerų tipo šunis. Buldogų protėviai buvo nepaprastai stiprūs – be didelio vargo pasipriešindavo bei pribaigdavo stambų jautį.

Manoma, kad Hulkas – didžiausias amerikiečių pitbulterjeras pasaulyje, mat kol kas niekas nėra matęs daugiau nei 78 kilogramus sveriančio šios veislės atstovo. Žinant, kad įprastai patinai sveria iki 27 kg, tokio dydžio šuo atrodo iš tiesų įspūdingai.

Kadangi ilgą laiką amerikiečių pitbulterjerai buvo naudojami jaučių, lokių ar kitokių gyvūnų pjudymo pasirodymams, o vėliau ir šunų tarpusavio kautynėms, šie šunys per ilgus metus tapo nusikalstamo pasaulio atstovų palydovais.

Kad ir kaip grėsmingai beskambėtų šių šunų protėvių istorija, šeimininkai tvirtina, kad tai ramūs, stabilios psichikos, gero temperamento šunys, kurie idealiai tinka net ir auginimui šeimoje.

Amerikiečių pitbulterjerai švelnūs su artimaisiais, nuotaikingi, pasitiki savimi, domisi aplinka. Galima agresija šunims ar kitiems gyvūnams, tačiau skirtingų individų ji skirtingo laipsnio. Agresija žmogui negalima, ją (kaip ir baimę) parodę šunys neturi būti veisiami.

Kaip tikina kinologai, bet kokio kokio šuns pavojingą elgesį lemia netinkamas auklėjimas bei sąmoningas agresyvumo skiepijimas.

Tarptautinė kinologų federacija (FCI) amerikiečių pitbulterjerų veislės nepripažįsta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.