Geriausio šuns pasaulyje titulas – medžiokliniam keturkojui

Vestminsterio (Westminster Kennel Club) šunų paroda – viena iš didžiausių ir prestižiškiausių šunų parodų visame pasaulyje. Joje laimėti pagrindinį titulą trokšta kiekvienas šunų veisėjas ar savininkas. Šiemet Niujorke vykusios parodos žvaigžde ir nugalėtoju tapo biglių veislės kalytė iš Kanados, vardu Miss P. Ji nurungė daugiau kaip 2700 dalyvių iš viso pasaulio. 139-ąjį kartą vykusioje parodoje konkurencija visuomet būna itin didelė. Šiemet pristatytos 192 šunų veislės.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 18, 2015, 1:21 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 8:18 PM

Kaip praneša naujienų agentūra AP, tai, jog parodą laimėjo biglis, tapo tikru siurprizu.

Miss P yra 2008 metais Vestminsterio parodą laimėjusio bilgio Uno proanūkė. Būtent jis buvo pskutinis biglis, laimėjęs šios parodos Geriausio šuns (Best in show) titulą.

„Ji tikra princesė, kuri manęs niekada nenuvilia“ , -sakė vadeliotojas Willas Alexanderis. Kaip pažymėjo Willas, ji kiek kitokia negu visi įprasti bigliai – balso be reikalo nerodo ir elgiasi labai kultūringai. Be to, parodos metu nė karto nepaliko balutės ne vietoje.

Finalinėje grožio kovoje bigliui ant kulnų lipo Skajaus terjeras, kuris liko antroje vietoje.

Vestminsterio parodoje nėra jokių piniginių prizų. Tai prestižinė paroda, kurioje kovojama dėl garbės bei išskirtinių šunų veisimo teisių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.