Mielumo įsikūnijimas – bene mažiausias driežas pasaulyje

Kotsvoldo laukinės gamtos parke Oksfordšyre (Didžioji Britanija) gali džiaugtis – nelaisvėje laikomi miniatiūriniai elektrinės mėlynos spalvos driežai – lot. Lygodactylus williamsi. Šie, Afrikoje gyvenantys, šaltakraujai laukinėje gamtoje randami vienintelėje vietoje – Kimboza miške, Tanzanijoje ir tik 8 kvadratinių kilometrų teritorijoje. 

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 9, 2015, 5:15 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 3:32 AM

Ant išnykimo ribos esantys gyvūnai į tokią nepavydėtiną padėtį pakliuvo dėl nelegalios prekybos gyvūnais. 2009 metais jų buvo likę vos apie 150,000.

Tais pačiais metais iš laukinės gamtos jų buvo paimta apie 15 proc. ir išvežta į įvairius laukinės gamtos parkus, kuri jie būtu laikomi ypatingomis sąlygomis, būtų apsaugoti nuo įvairiausių pavojų ir galėtų poruotis.

Kaip teigė Kotsvoldo laukinės gamtos parko kuratorius Jamie Craigas, specialistai ilgai ir atsakingai dirbo, kad pasiektų rezultatų, kuriais galima pasidžiaugti. „Tai, jog pavyko suporuoti driežus, kurie padėjo kiaušinių, o iš jų išsirito šie trys maži driežiukai, mums yra didžiulis pasiekimas“, – sakė J.Craig.

Kol kas visi driežiukai laikomi inkubatoriuje, kuriame griežtai kontroliuojamas klimatas bei stebima jų sveikatos būklė.

Patinų kūno spalva gali varijuoti nuo juodos ar pilkos iki briliantinės elektrinės mėlynos. Patelės – nuo tamsiai rudos iki briliatinės žalios. Suaugusių driežų kūno ilgis – 5-8 cm.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.