Pasaulinėje parodoje Vilniuje žmonės grūmėsi dėl gražuolių kačių

Tūkstančiai žmonių – ir visi su vienu tikslu – pamatyti šimtus gražiausių pasaulio kačių – brovėsi ir stumdėsi prie į narvus uždarytų murklių. Vieni su šypsena veide džiaugėsi pūkuotukėmis, kiti grūmėsi minioje norėdami išvysti egzotiškų veislių kates. Renginys Vilniuje esančiame prekybos ir pramogų centre „Panorama" tik dar kartą priminė, kad žmonės tikrai pamišę dėl kačių.

Pasaulinėje kačių parodoje Vilniuje – šimtai gražiausių murklių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pasaulinėje kačių parodoje Vilniuje – šimtai gražiausių murklių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

Mar 14, 2015, 6:28 PM, atnaujinta Jan 10, 2018, 12:04 AM

Somalio, Amerikos riestaausės, Selkirk reksai, Sibiro, Burmos, Devon reksai, Siamo, Orientalo, Peterbaldo katės – bene rečiausiai sutinkamos katės viliojo smalsuolius ir gyvūnų mylėtojus.

„Džiaugiamės tokia lankytojų gausa. Čia žmonės gali susipažinti su kačių veislėmis, o gal būt net ir išsirinkti sau augintinį“, – sakė Renata Citovič, Lietuvos gyvūnų augintojų centro viceprezidentė.

Visą savaitgalį trunkančioje pasaulinėje parodoje galima pamatyti ir populiariausias bei labiausiai pamėgtas kates – Bengalijos, škotų nulėpauses, Meino meškėnus, persus, egzotus, Kornvalio reksus, britų trumpaplaukes kates, sfinksus.

Pasaulinės kačių federacijos parodos (WCF) Lietuvoje rengiamos vieną kartą per metus. Čia atvažiavo teisėjai iš Vokietijos, Ukrainos, Rusijos bei Italijos. Į pasaulinę parodą privaloma pakviesti atstovą iš WCF. „Būtent šį savaitgalį parodoje svečiuojasi WCF prezidentė Anneliese Hackmann bei teisėja Cornelia Hungerecker.

Pasaulinėje parodoje katės ir jų veisėjai dalyvauja siekdami pelnyti titulus. Kaip teigė R.Citovič, kates abi parodos dienas vertina skirtingi teisėjai, taip siekiant vertinimo objektyvumo.

Katės atvežtos iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, Baltarusijos, Rusijos bei Suomijos. Abi parodos dienas daugiau nei 300 kačių grožio ringuose varžosi dėl gražiausios tos veislės atstovės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: parlamentarų komentarai prieš rytinį Seimo posėdį