Visą pasaulį nustebinusiam švedui – labai gera žinia

Suprasdamas kankinantį alkio jausmą, Mikaelis atidavė vieną mėsos gabalą kukliam keturkojui.<br>Scanpix/TT News Agency nuotr.
Suprasdamas kankinantį alkio jausmą, Mikaelis atidavė vieną mėsos gabalą kukliam keturkojui.<br>Scanpix/TT News Agency nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 27, 2015, 7:01 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 4:35 AM

Kai keturių sportininkų komanda „Peak Performance“ iš Švedijos mėgino veikti nuotykių lenktynių Pasaulio čempionato trasos atkarpą, prie komandos prisijungė benamis šuo, kuris komandos nepaliko ligi pat finišo. Vienas iš sportininkų – Mikaelis Lindnordas – taip pamilo ištikimąjį šunį, pavadintą Arthuru, kad iš Ekvadoro parsivežė jį namo į Švediją.

Žinia apie švedų sportininko Mikaelio Lindnordo poelgį apskriejo visą pasaulį. Apie kilnų Mikaelio poelgį skaitykite čia: augintinis.lrytas.lt/ivairenybes/geros-sirdies-svedo-poelgis-kuriuo-didziuojasi-visas-pasaulis.htm"="">augintinis.lrytas.lt/ivairenybes/geros-sirdies-svedo-poelgis-kuriuo-didziuojasi-visas-pasaulis.htm"" target="_blank">Geros širdies švedo poelgis, kuriuo didžiuojasi visas pasaulis.

Tačiau tam, kad šuo iš už Atlanto galėtų gyventi Skandinavijoje, teko nuveikti daug darbų, aplankyti galybę veterinarų ir atlikti sveikatos patikrinimus. Po ketverių mėnesių, praleistų karantine bei dantų operacijos, Mikaeliui leista auginti Arthurą Švedijoje.

„Jis laimingas, būdamas su mumis. Kai atvykome jo pasiimti, jis šokinėjo aplink, bučiavo mus ir griuvinėjo ant žemės, kad galėtume jam pakasyti pilvą. Jis taip sveikinosi su visais, kurie jį tą dieną matė“, – portalui „DailyMail“ sakė Mikaelis.

Visus keturis karantino mėnesius Mikaelio šeima laukė tos dienos, kai galės pasiimti į namus savo augintinį. „Dabar jis gali gyventi laisvai, su jį mylinčia šeima“, – džiaugėsi vyras.

Mikaelis neslėpė, kad jiedu su Arthuru turi panašumų: „Jis kovotojas, kaip ir aš. Niekada nepasiduoda. Aš tai mačiau, kai jis mus sekė džiunglėse“.

Šeimininkas patikino, kad šuo labai ramus, dėmesingas ir paklusnus. „Arthurui nuo šiol netruks nieko: nei maisto, nei žaislų, nei meilės“, – aiškiai pasakė Mikaelis.

Kartu su visa šeima – vyru Mikaeliu, žmona Helena ir dukra Philippa, ArtHuras gyvens šiaurinėje Švedijos dalyje įsikūrusiame Ornskoldsviko miestelyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.