Gerų žmonių dovana nuskriaustam šuniui – keturios naujos kojos

„Manau, kad Brutas yra grynaveislis, tačiau labai neatsakingai išveistas“, – sakė šeimininkė L.Aquilina.

„OrthoPets“ sukurti protezai saugo ir leidžia patogiau naudoti galūnes, prilaiko priekines letenas ir sumažina smūgio jėgą, suvienodina visų galūnių ilgius.<br>AP nuotr.
„OrthoPets“ sukurti protezai saugo ir leidžia patogiau naudoti galūnes, prilaiko priekines letenas ir sumažina smūgio jėgą, suvienodina visų galūnių ilgius.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 7, 2015, 3:50 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 9:31 AM

Būtent tada jis nušalo visas savo letenas. Deja, bet pėdučių amputacija buvo neišvengiama, o vilties ateityje vaikščioti be skausmo beveik nebuvo.

Praėjusių metų birželio mėnesį Brutą ėmėsi globoti Laura Aquilina ir jos vyras Rick Jaruzel. Jų namuose taip pat gyvena katė Durchilita ir ypatingai kantrus 10 metų vokiečių dogas Charlie.

„Manau, kad Brutas yra grynaveislis, tačiau labai neatsakingai išveistas“, – sakė šeimininkė L.Aquilina.

„Jis nepaprastai judrus ir žaismingas, miega ant nugaros ir gardžiai knarkia. Vis tik manau, kad jis nusipelnė geresnio ir patogesnio gyvenimo“, – kalbėjo Laura. Beveik vienerius metus Lauros ir Ricko šeimoje gyvenantis Brutas negalėjo vaikščioti ant kieto pagrindo ar lipti laiptais.

Kolorado valstijos Universiteto James L. Voss veterinarijos mokymo ligoninė, bendradarbiaudama su Denveryje įsikūrusia ortopedų komanda „OrthoPets“, padarė viską, kad Brutas galėtų džiaugtis savo gyvenimu ir tikėjo, kad jų projektas – pastatyti šunį ant kojų – bus sėkmingas.

Šeima, kurioje augo Brutas pasistengė, kad būtų surinktos lėšos visų keturių letenų korekcinės operacijos bei protezų kūrimo darbai. Galimybė ant kojų pastatyti šunį ir suteikti jam nevaržomą laisvę judėti kainavo 12,5 tūkst. JAV dolerių.

Kojų operacijos metu, kurią atliko Kolorado valstijos universiteto daktaras Trentas Gallas, buvo pašalinti nereikalingi kaulų fragmentai, likę pirštai ir paruoštos prijungti protezus.

Brutui sukurtų protezų gamybos technologija – kone identiška tai, kuri naudojama kuriant žmonėms skirtus protezus.

„OrthoPets“ sukurti protezai saugo ir leidžia patogiau naudoti galūnes, prilaiko priekines letenas ir sumažina smūgio jėgą, suvienodina visų galūnių ilgius.

Po operacijos atsigavusį ir naują gyvenimo džiaugsmą patiriantį Brutą prižiūri šunų terapijos specialistė Sasha Foster. Keturkojui paskirtos įvairiausios procedūros, palengvinsiančios ir padėsiančios greičiau savarankiškai naudotis naujomis galūnėmis.

„Dirbti įkvepia noras padėti šuniui bei jo šeimininkams. Ir kai gerėja šuns gyvenimo kokybe, visos šeimos gyvenimo džiaugsmas pastebimai auga“, – sakė S.Foster.

Brutas – jau antras šuo, turintis visas keturias protezuotas letenas. 2013 metais kompanija „OrthoPets“ sukūrė protezus šuneliui Nakio, kuriam kojos buvo amputuotos po to, kai būdamas vos kelių mėnesių per stingdantį šaltį buvo paliktas apleistame name vienui vienas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.