Žuvelės elgesys nustebino šeimininką: tokios meilės nesitikėjo

Manote, kad žuvys yra primityvūs šaltakraujai gyviai ir tėra tik į šeimininką nereaguojančios augintinės? Tikite, kad bendrauti prisilietimais gali tik šunys, katės ir kiti šiltakraujai gyvūnai? Labai klystate! Tai, ką užfiksavo „Youtube“ vartotojas Rolandas Giroux, maloniai nustebins kiekvieną.

Neįtikėtina, tačiau žuvelė nė nebando sprukti nuo žmogaus rankos, o su malonumu leidžiasi masažuojama ir liečiama.<br>Stop kadras (Youtube)
Neįtikėtina, tačiau žuvelė nė nebando sprukti nuo žmogaus rankos, o su malonumu leidžiasi masažuojama ir liečiama.<br>Stop kadras (Youtube)
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 10, 2015, 2:59 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 3:19 AM

Ciklidų šeimos atstovės kruvinosios (raudonosios) papūgos (ang. – blood parrot cichlid) šeimininkas nufilmavo, kaip vandenyje įkišęs ranką bendrauja su savo augintine. Į delną paėmęs žuvelę, R.Giroux švelniai glosto jos pasmakrę, o ši, vos tik išplaukusi iš delno, tuoj pat apsisuka ir puola glaustytis, tarsi prašydama paglostyti dar sykį.

Neįtikėtina, tačiau žuvelė nė nebando sprukti nuo žmogaus rankos, o su malonumu leidžiasi masažuojama ir liečiama.

Keletą minučių be paliovos glostyta ir masažuota raudonoji papūga bandė pasivyti savo šeimininko ranką, plaukdama vandens paviršiaus link, kai vyras ją traukė iš akvariumo – juk tokie malonumai galėtų tęstis amžinybę.

Kaip teigė R.Giroux, akvariume gyvena trys žuvelės, tačiau norint šitaip pabendrauti su numylėtine, kitas tenka išimti, mat jos iš pavydo gali užpulti raudonąją papūgą. Tačiau tokios žuvelės meilės šeimininkas nesitikėjo: „Šerdamas žuvis kirminėliais pastebėjau, kad būtent ši žuvelė – labiausiai socializuota. O jei kurią dieną jos nepaglostau, ji tampa akivaizdžiai liūdnesnė, tarsi įsimylėjusi“.

Tad belieka vykdyti savo „auksinės“ žuvelės norus – vyras ją kasdien glosto bent 15 min.

Ciklidų šeimai priklausanti kruvinoji papūga yra dirbtinė, žmogaus išveista dekoratyvinių žuvų veislė. Tai taiki, nelepi žuvis, natūralioje gamtoje neaptinkama. Pirmą kartą buvo išveista 1986 metais Taivanyje iš  Cichlasoma citrinellum patino ir Cichlasoma synspilum patelės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.