Klaikus vyro radinys namuose: žmona tik šaukė užmušti

Pritrėkšti namuose apsigyvenusį nepageidaujamą vorą vieniems gali būti lengva užduotis, kitiems – nemenku iššūkiu. Bet kai vos tik jį palietus iš jo pasipila dar šimtai mažesnių, pagaugai per nugarą greičiausiai nubėgtų kiekvienam.

Šluota užsimojęs ir trinktelėjęs, vyras liko šokiruotas – voras tarsi subyrėjo į mažus gabalėlius, kurie ėmė lakstyti į visas puses.<br>Stop kadras
Šluota užsimojęs ir trinktelėjęs, vyras liko šokiruotas – voras tarsi subyrėjo į mažus gabalėlius, kurie ėmė lakstyti į visas puses.<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 10, 2019, 10:52 AM

Pietų Australijoje gyvenantis Danny Fordas nufilmavo, kaip ketino užmušti plėšriavorį. Šluota užsimojęs ir trinktelėjęs, vyras liko šokiruotas – voras tarsi subyrėjo į mažus gabalėlius, kurie ėmė lakstyti į visas puses.

„Oho, tik pažiūrėk, kiek čia mažiukų pabiro!“, – su nuostaba šuktelėjo vyras.

Vaizdo siužete tuoj pat pasigirdo ir iš toli sklindantis moteriškas balsas: „Užmušk juos visus!“. Tikėtina, kad siaubo apimta moteris bėgo iš tos vietos kuo greičiau ir kuo toliau.

Pasirodo, tai buvo plėšriavorio patelė, kuri ant savo nugaros nešė išsiritusius palikuonis. Deja, bet keliais šluotos smūgiais voras buvo sunaikintas. Tikėtina, kad ir dalis mažylių buvo neutralizuoti.

Plėšriavoriai – tai tamsių spalvų, ilgakojai klajojantys medžiotojai. Gaudomųjų tinklų nerezga. Voriukai laikosi tvirtai įsikibę ant motinos nugaros, o juos pačius prilaiko pačios vorės išskiriamas verpalas. Retsykiais grobį gaudo ne tinklais, bet prisėlina arba tyko nejudėdami vienoje vietoje, kol auka pati prisiartina ir ją pačiumpa šuoliu.

Didžiosios rūšys įsirengia žemėje urvelius, kuriuos iškloja verpalais. Šiuose urveliuose vorai dieną slepiasi, o naktį jų priedangoje laukia grobio. Visgi didesnė plėšriavorių dalis yra aktyvūs dieną.

Pasaulyje žinoma 255 gentys ir 2288 rūšys. Lietuvoje gyvena 9 gentys, apie 50 rūšių.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2015 metų balandžio 21 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.