Nufilmavo, kaip Aspergerio priepuolio metu moterį išgelbėjo šuo

Aspergerio sindromo kamuojama Danielle Jacobs pasidalino vaizdo įrašu, kuriame nufilmuota, kaip priepuolio metu ją ramina ir gelbsti šuo. Internetinėje svetainėje „Youtube“ patalpintas vaizdo siužetas sulaukė didžiulio susidomėjimo, o pati autorė paprašė interneto vartotojų susilaikyti nuo paniekos ir piktų komentarų. “Štai, kas yra Aspergerio sindromas“, – vaizdo siužetą pakomentavo pati Danielle. 

Arizonoje (JAV) gyvenanti Danielle aiškino, kad šuo yra išmokytas įspėti apie prasidedantį sindromo priepuolį ir raminti, vos tik jam prasidėjus.<br>Stop kadras (Youtube)
Arizonoje (JAV) gyvenanti Danielle aiškino, kad šuo yra išmokytas įspėti apie prasidedantį sindromo priepuolį ir raminti, vos tik jam prasidėjus.<br>Stop kadras (Youtube)
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 17, 2015, 3:30 PM, atnaujinta Nov 21, 2017, 9:50 PM

Aspergerio sindormas – tam tikra autizmo forma. Paūmėjimo atvejais jos kamuojamas žmogus gali imti save žaloti. Būtent šį atvejį ir pateikė Danielle.

Moteris nusifilmavo, kaip sindromo priepuolio metu jos ištikimas, specialiai dresuotas šuo Samson saugo, kad ji nežalotų savęs. Vaizdo įraše matyti, kad Danielle, apimta panikos, verkia ir daužo kumščiu sau į krūtinę.

Vėliau puola trankyti galvą delnu. Tačiau šuo be perstojo glaustosi ir letenomis bando sulaikyti šeimininkę. Netrukus moteris susmuko ant grindų ir leidosi nuraminama savo augintinio. 

Autorė teigia, kad tai nesuvaidinta situacija: „Sunku tai pripažinti ir parodyti, kokia yra Aspergerio sindromo kamuojamo žmogaus kasdienybė“.

Arizonoje (JAV) gyvenanti Danielle aiškino, kad šuo yra išmokytas įspėti apie prasidedantį priepuolį ir raminti, vos tik jam prasidėjus. Būtent tai matyti videosiužete, kurį vos per dvi savaites peržiūrėjo daugiau nei 2 mln. interneto vartotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.