Išradingi šunų šeimininkai praeivius baido originaliai

Atidžiau pasidairius, kokius užrašus apie savo kiemuose laikomus keturkojus ant tvorų kabina kauniečiai, galima nusišypsoti. Mat kai kurie gyventojai lentelėse rodo ir savo augintinių fotografijas.

Vieną Vilijampolės namo kiemą saugo keli keturkojai, o savo tvarką palaiko Sibiro haskių veislės šuo.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vieną Vilijampolės namo kiemą saugo keli keturkojai, o savo tvarką palaiko Sibiro haskių veislės šuo.<br>M.Patašiaus nuotr.
Apie kieme gyvenantį Stafordšyro bulterjerą praneša angliška lentelė.
Apie kieme gyvenantį Stafordšyro bulterjerą praneša angliška lentelė.
Daugiau nuotraukų (2)

Vėjūnė Inytė („Lietuvos rytas“)

2015-07-18 05:00, atnaujinta 2017-10-25 13:44

Kauniečiai, savo valdose laikantys šunis, ant sklypo tvoros turi pakabinti lentelę, įspėjančią apie tai, kad čia gyvena keturkojis.

Dažniausiai gyventojai renkasi standartines informacines lenteles, kuriose rašoma „Atsargiai, piktas šuo“, „Piktas šuo“, „Atsargiai, šuo“.

Tačiau kai kurie miestiečiai nori ir nestandartinių lentelių su šmaikštesniais įspėjimais.

Štai vieni Vilijampolės gyventojai savo namų valdoje laiko kelis šunis. Tarp jų ir Sibiro haskį. Ant tvoros kauniečiai pakabino lentelę, kurioje matyti šios veislės šuns nuotrauka ir užrašas: „Čia mano tvarka.“

Kitame miesto rajone, Šilainiuose, nuosavo namo kieme, matyti lakstantis Stafordšyro bulterjeras. Jo šeimininkai ant tvoros pakabino lentelę su anglišku užrašu „A Spoilt Rotten Staffordshire Bull Terrier Lives Here“.

Gyventojai sakė, kad labai myli savo augintinį. Anglijoje gyvenantys vaikai tai žinodami atvežė lentelę su šios veislės šuns atvaizdu ir užrašu, kad čia gyvena išlepintas bulterjeras. Įspėjančiąsias lenteles apie šunis gaminančios įmonės atstovė Kornelija Radzvilavičienė „Laikinajai sostinei“ sakė, kad gyventojai dažniausiai renkasi paprastus užrašus ir nori, kad lentelėse būtų pavaizduoti vilkšuniai.

„Kol televizijos rodo serialus apie vokiečių aviganius, kauniečiai juos laiko ir nori būtent jų atvaizdų.

Pastaruoju metu labai išpopuliarėjo ir lentelės su Sibiro haskių atvaizdais“, – sakė K.Radzvilavičienė.

Tačiau pasitaiko ir šmaikštesnių žmonių. Jie nori kad ir tokio užrašo: „Atsargiai, geras šuo, bet turi silpnus nervus“ ar pasikabina lentelę, kurioje pavaizduotas koks nors mažas šunelis su užrašu „Užlaižysiu mirtinai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.