Pamačius šių šuniukų džiaugsmą laisve sunku sulaikyti ašaras

Šuniukams įrengti atskiri voljerai apo tikra dovana.<br>Stop kadras („YouTube“)
Šuniukams įrengti atskiri voljerai apo tikra dovana.<br>Stop kadras („YouTube“)
Nesuvaidintas šuniukų džiaugsmas, gavus naujus voljerus.<br>facebook.com/Coalition-to-Unchain-Dog nuotr.
Nesuvaidintas šuniukų džiaugsmas, gavus naujus voljerus.<br>facebook.com/Coalition-to-Unchain-Dog nuotr.
Kol buvo laikomi pririšti, Mama ir Oreo buvo prižiūrėti, bet liūdni šuniukai.<br>facebook.com/Coalition-to-Unchain-Dog nuotr.
Kol buvo laikomi pririšti, Mama ir Oreo buvo prižiūrėti, bet liūdni šuniukai.<br>facebook.com/Coalition-to-Unchain-Dog nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 5, 2016, 12:00 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 4:23 PM

Ką reiškia visą gyvenimą gyvenant pririštiems prie grandinės pagaliau gauti galimybę laisvai lakstyti?

Tai netruko sužinoti du šuniukai – Oreo ir Mama, kurie gyvena Darame, Šiaurės Karolinoje, JAV, su pagyvenusia savo šeimininke, vardu Belinda.

Neseniai jiems buvo įrengta po tvora aptvertą kiemelį. Dabar šuniukai gali laisvai bėgioti po savo aptvarus, nebesmaugiami grandinių ir miegoti apšiltinose būdose. Tai ne tik pakeitė šių šuniukų gyvenimo kokybę, bet ir padarė juos laimingesniais bei atviresniais žmonėms.

Belinda šuniukus priglaudė, po to, kai buvę jų šeimininkai pametė nebereikalingais tapusius augintinius netoli šios moters namų.

Tačiau namo, kurį Belinda nuomojasi, savininkas neleido keturkojų laikyti viduje, tad moteriai neliko nieko kito, kaip laikyti šunis pririštus pririštus prie grandinės šalia jiems įrengtų būdų.

Vieną dieną kalytė, vardu Mama, nutrūko nuo grandinės. Ją sugavę gyvūnų kontrolės tarnybos atstovai gražino kalytę Belindai. Jie taip pat moteriai davė organizacijos, pavadintos „Išlaisvintų nuo grandinės šunų koalicija“, direktorės Lori Hensley kontaktus.

„Išlaisvintų nuo grandinės šunų koalicija“ veltui suteikia labai reikalingas gyvūnų priežiūros paslaugas tiems Šiaurės Karolinos gyventojams, kuriems patiems gali būti per sunku tinkamai pasirūpinti savo keturkojais.

Ši ne pelno organizacija, kuri išsilaiko iš žmonių suaukotų pinigų, nemokamai sterilizuoja ar kastruoja, taip pat skiepyja ir gydo keturkojus, be to, dovanojo gyvūnų ėdesio, pasaitėlius ir kitus reikalingus dalykus.

Kaip matyti vaizdelyje apačioje, ši koalicija taip pat padeda įrengti šunims voljerus, kasmet aptverdama apie 120 aptvarų. Tokie voljerai buvo įrengti ir Mamai su Oreo.

„Mes Belindos kieme pastatėme aptvarus jos šunims. Taip pat atvežėme šunims šiaudų, nes Belinda gyvena viena viename vargingiausių ir nepelnytų Daramo rajonų ir neturi automobilio. Jai nelengva nuvykti į prekybos centrą ar gyvūnų priežiūros prekių parduotuvę. Tačiau jos šuniukai yra gerai pašerti ir mylimi, – paaiškino L.Hensley portalui „BarkPost“. – Belinda išgelbėjo Mamą ir Oreo ir labai juos myli. Jai tiesiog reikia šiek tiek padėti jais pasirūpinti“.

Sausio pabaigoje šuniukams buvo pastatyti aptvarai. Taip pat abu šuniukai buvo paskiepyti ir sterilizuoti. Dabar jie gyvena saugiuose voljeruose, po kuriuos gali laisvai bėgioti ir žaisti, o šienas ir apšiltintos būdos leidžia jiems nešalti.

Belindos kaimynas taip pat paprašė padėti jo šunis iškastruoti ir paskiepyti.

„Žmonės praneša savo draugams ir kaimynams apie savo teigiamą patirtį su mumis ir tai mums labiausiai padeda pelnyti aplinkinių pasitikėjimą ir pasiekti tuos žmonės, kurie kitu atveju būtų nepasiekiami“, – sakė L.Hensley.

Neseniai L.Hensley vėl aplankė Belindą, kuri turėjo kai kurių sveikatos problemų, ir atnešė daugiau šieno šunims.

Tuo metu, kai užsuko į kiemą, ją pamatę šuniukai patenkinti lakstė po savo voljerus, o vėliau apibėrė Hensley bučiniais, kol ši kasė jų pilvukus.

„Kai buvo pririšta, Oreo labai bijojo žmonių ir vargu ar būtų leidusi man prie jos prisiliesti. Dabar jos abi – Mama ir Oreo – jaučiasi puikiai“, – džiaugėsi L.Hensley.

Šuniukų džiaugsmą gavus voljerus galite pamatyti vaizdelyje apačioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024