Nesumeluota meilė: geriausią draugę išvydęs vaikas pratrūko

Devynerių metų berniukas, sergantis autizmu, negalėjo sulaikyti ašarų, kai vėl išvydo savo katę, kuri buvo pradingusi ir jam reiškė be galo daug. Juk ji – geriausia berniuko draugė ir jo tikras džiaugsmas.

Pamatęs savo numylėtinę vaikas negalėjo sulaikyti ašarų.<br>Stop kadras
Pamatęs savo numylėtinę vaikas negalėjo sulaikyti ašarų.<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-06-12 12:15, atnaujinta 2017-05-22 01:13

Katės vardas Autumn, o jos mažojo šeimininko – Austenas.

„Aš anksčiau dirbau veterinarijos klinikoje. Kartą į ją buvo atnešta dėžė su kačiukais ir sužeista jų mama, – interneto portalui „Love Meow“ pasakojo berniuko motina Angela Davis. – Autumn buvo vienintelė patelė. Ji akimirksniu patraukė mano dėmesį.“

Vieną dieną moteris parsinešė katytę namo. Kai Austenas susitiko su Autumn, jie iškart susidraugavo ir tapo tiesiog neišskiriami.

„Katė leidosi nešiojama ir myluojama“, – teigė moteris.

Vėliau Austenui buvo diagnozuotas autizmas, taip pat aktyvumo ir dėmesio sutrikimas (ADHD), kai kurie sensorinės integracijos sutrikimai.

Tačiau rainai katytei tai buvo nesvarbu. Ji visada su mažuoju šeimininku elgėsi švelniai ir nepaliovė jam demonstruoti savo meilės.

„Nesvarbu, kokia jį apnikdavo nuotaika, Autumn visada būdavo šalia. Ji taip pat labai padėjo jam, išmokydama tinkamai elgtis su gyvūnais. Ji leidžia suprasti, kada jis peržengia ribas, bet niekada jo neskaudina“, – žavėjosi kate A.Davis.

Moteris interneto portalui „Love Meow“ pridūrė: „Sirgdamas autizmu Austenas gali elgtis labai savotiškai su tuo, kas priklauso jam, o Autumn yra viena iš jo nuosavybių. Jis be galo myli kates, bet jam ji ypatinga.“

Kas rytą Autumn pažadina bičiulį, jį laižydama, baksnodama galva ir glaustydamasi.

Bet vieną dieną Autumn pradingo.

Tą vakarą A.Davis pastebėjo, kad katės nėra ten, kur ji paprastai būna, bet iki pat kito ryto nesuprato, kad ši pradingo.

„Apieškojau namą, kiemą, paklausinėjau apie katę kaimynų, bet niekas jos nematė. Dvi dienas bandžiau ją surasti“, – pasakojo A.Davis.

Katės pradingimas pribloškė Austiną.

„Jis užmigdavo su ašaromis akyse ir kelias dienas praleido vien verkdamas dėl jos. Iš sielvarto jis net fiziškai susirgo ir visą savaitę nėjo į mokyklą.

Pradėjau jaustis beviltiškai. Sunerimau, kad jis užsisklęs. Jam plyšo širdis, kad ji pradingo. Jis vis klausinėjo, kada ji grįš, arba verkdavo“, – teigė A.Davis.

Kad surastų numylėtinę, šeima pagamino skrajučių ir išdalijo jas rajone.

„Gavau patarimą palikti garažo duris praviras ir padėti ten jos apklotėlį bei maisto indelius. Sekmadienio vakarą taip ir padariau.

Pirmadienį, kol jis buvo mokykloje, išgirdau lauke kažką kniaukiant. Išėjau ir pamačiau ją!

Kai tik ją sugavau, negalėjau sulaukti, kol jiedu susitiks, tad nuvažiavau į mokyklą ir pasiėmiau sūnų anksčiau... Tai buvo pats nuostabiausias dalykas!“ – džiaugėsi mama.

Pamatęs katę berniukas negalėjo patikėti, kad tai ji, o vėliau apsikabino ir pratrūko raudoti.

„Austenas toks laimingas, kad ji vėl namuose. Jis nesiliauja tikrinti, kur ji yra“, – teigė A.Davis.

Berniukas prasitarė, kad užaugęs norėtų tapti veterinaru. Jam kartais tenka atsidurti ligoninėje dėl sveikatos sutrikimų, bet, kad ir kas nutiktų, jis žino, jog namuose laukia mylima katė. Anot motinos, tas žinojimas jam padeda pasijausti geriau.

Pamatykite emocingą vaiko susitikimą su savo kate vaizdelyje apačioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste