To dar nebuvo: gražiausios katės ir šunys – parodoje po vienu stogu

Ateinantį savaitgalį, gruodžio 17-18 d., parodų ir kongresų centre Litexpo vyks tarptautinės šunų ir kačių parodos.

Parodų ir kongresų centre Litexpo vyks tarptautinės šunų ir kačių parodos.<br>123rf nuotr.
Parodų ir kongresų centre Litexpo vyks tarptautinės šunų ir kačių parodos.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos kinologų draugija

Dec 16, 2016, 5:02 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:11 PM

Tarptautinėse šunų parodose „Vilniaus žiema“ ir „Kalėdų taurė“ varžysis daugiau kaip 1600 šunų. Parodų lankytojai galės ne tik grožėtis įvairiausių veislių šunimis, zoologijos prekių mugėje įsigyti šventinių dovanų savo augintiniams, sudalyvauti Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro edukacinėje pramoginėje programoje „Savaitgalis su šunimis“.

Kasdien nuo 10.00 iki 18.00 valandos žiūrovų laukia smagios akimirkos n e tik su šunimis, bet ir su katėmis! „Šiųmetinės parodos išskirtinumas yra tas, kad po vienu stogu susiburs šunų ir kačių mylėtojai, trijose Litexpo salėse šurmuliuos iš įvairiausių Europos šalių atvykę gyvūnų mylėtojai“, – sakė LKD atstovė Aurelija Staskevičienė.

Tarptautinės felinologų asociacijos vadovė Vaida Ožlytė – Bizulienė sakė, kad tarptautinėje kačių parodoje ketina dalyvauti daugiau nei 200 kačių iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Baltarusijos, Lenkijos ir Rusijos. Žiūrovai turės galimybę išvysti 30 kačių veislių.

Pasak parodos organizatorių, gausiausiai artėjančioje parodoje bus atstovaujamos britų trumpaplaukės katės. Antros pagal skaičių – Meino meškėnų katės. Be šių, populiariųjų veislių, parodos svečiai galės pasidžiaugti grakščiomis rytietiškomis gražuolėmis – Abisinijos ir Rytų trumpaplaukėmis, išskirtinių spalvų Bengalijos katėmis, Amerikos riestaausėmis, Kurilų trumpauodegėmis katėmis. Taip pat bus galima išvysti ypač retų veislių kates: šventąją Birmos, Nevos maskaradinę, Bombėjaus, Turkijos angoros, Tajų kates. Trys katės užregistruotos ir atstovaus veislei gana keistu pavadinimu – skudurinė lėlė. Taip pat parodoje dalyvaus dvi naminės katės, kitaip sakant, paprastos rainiukės. 

O tokį gausų kačių būrį apžiūrės bei vertins į Vilnių atvykstantys patyrę ekspertai iš Vokietijos Marion Meister ir Dieter Meister, iš Rusijos Elena Butomova bei Latvijos Aija Nuke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.