Gerumo pavyzdys: ant tvenkinio ledo – drama dėl šunelio gyvybės

Sekmadienį ant Širvintos tvenkinio vyko gyvybės gelbėjimas. Tiesa, ugniagesių informacijoje spaudai pranešimas skamba kukliai: „2017 m. vasario 12 d. gautas pranešimas, kad Širvintų m., Širvintų mariose skęsta šuniukas. Atvykus į vietą, šuniukas buvo išlipęs iš vandens ir tupėjo ant ledo, nuo kurio buvo nukeltas.“

Vienas iš komandos specialiomis rogėmis nusliuogė prie šuniuko, kuris jau buvo išlipęs iš eketės ant ledo.<br>Stop kadras (krastonaujienos.lt)
Vienas iš komandos specialiomis rogėmis nusliuogė prie šuniuko, kuris jau buvo išlipęs iš eketės ant ledo.<br>Stop kadras (krastonaujienos.lt)
Daugiau nuotraukų (1)

krastonaujienos.lt

Feb 13, 2017, 4:29 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 4:49 AM

Pašnekintos pagalbą iškvietusios merginos Aistė Dačkaitė, Akvilė Adomavičiūtė ir Renata Tamulevičiūtė buvo kuklios. Jos nesuprato, kodėl tiek dėmesio sulaukė, nes nesureikšmino savo indėlio gelbėjant šuniuką, rašo portalas krastonaujienos.lt

Akvilė ėjo susitikti su Aiste. Kadangi ji gyvena Kalnalaukyje, o susitikti merginos susitarė miestelio centre, mergina leidosi nuo kalniuko link užtvankos. Ji išgirdo gailų inkštimą ir pamatė vandenyje besikapanojantį šunelį.

Netoliese pamatė mergaitę su šuniuku, kuri sakėsi neturinti telefono ir negali iškviesti pagalbos. Akvilė nedvejodama surinko 112 ir sujungta su Širvintų ugniagesiais pranešė apie nelaimę. Tuo metu nešina telefonu atėjo mergytės mama (vardo Akvilė iš susijaudinimo nepaklausė). Mergaitė papasakojo, kad ją, išėjusią iš namų, kalbino senyvo amžiaus pora, privažiavusi žaliu automobiliu, kurie klausinėjo, ar ši nemačiusi klaidžiojančio šuniuko. Tuomet mergaitė net neįtarė, kad greitai pamatys ieškomą šuniuką.

Belaukiant ugniagesių susirinko daugiau žmonių, matėsi, kad šuniukas sušalęs ir išsigandęs, tad kai kurie pasisakė, jog reikia patiems eiti link jo. Drąsuolius sulaikė šalia buvę žmonės – ledas buvo itin plonas.

Ugniagesiai-gelbėtojai netruko atvykti. Vienas iš komandos specialiomis rogėmis nusliuogė prie šuniuko, kuris jau buvo išlipęs iš eketės ant ledo. Šunelis garsiai inkštė, buvo išsigandęs ir sušalęs, tad kelis kartus bandė įkąsti gelbėtojui. Ugniagesį išgelbėjo storos pirštinės. Ugniagesys pasodino šunelį ant specialių rogių, kur jis kantriai sėdėjo, kol buvo gabenamas į krantą. Ugniagesiai nelaimėlį sušildė savo automobilyje ir nusivežė kartu. Visi susitarė, kad skubiai ieškos šeimininkų.

Gelbėjimo operacijoje dalyvavo Širvintų priešgaisrinės tarnybos ugniagesiai – gelbėtojai: skyrininkas Arūnas Markevičius, ugniagesiai: Evaldas Jurevičius ir Rytis Mikalauskas, pamainos vadas Mindaugas Mazura.

Aistė su Akvile pamatė pro šalį važiuojančią savo draugę Renatą. Susistabdė ją ir paprašė pagalbos ieškant šeimininkų. Merginos automobiliu apsuko ratą po Širvintas ir pamatė žalią automobilį. Joje buvusios poros paklausė, ar ne jie ieško šuniuko. Trumpai papasakojusios, kas įvyko, merginos palydėjo porą pas ugniagesius.

Nelaimėlį šuniuką ugniagesiai perdavė susijaudinusiems šeimininkams, kurie vis dėkojo už augintinio išgelbėjimą.

Pamainos vadas Mindaugas Mazura akcentavo, jog šios operacijos sėkmingą baigtį lėmė praeivių pilietiškumas. Mergina ne tik iškvietė pagalbą, bet ir padėjo ieškoti šeimininkų.

Akvilė Adomavičiūtė prasitarė, kad gera širdyje, žinant, jog prisidėjo išgelbėjant gyvybę. Mergina dar kartą pakartojo, kiekvienas darė, ką galėjo.

Daugiau skaitykite krastonaujienos.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo