Turite tai pamatyti: mandagus šuo išmoko loti pašnibždomis

Šuo Dudley yra neįtikėtinai protingas ir mandagus. Jis žino, kaip netrikdyti savo kaimynų ramybės.

 Protingas šuo išmoko loti pašnibždomis, kad nedrumstų kaimynų ramybės. <br> Stop kadras
 Protingas šuo išmoko loti pašnibždomis, kad nedrumstų kaimynų ramybės. <br> Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 22, 2017, 4:29 PM

Su savo šeimininkais Brianu Gertleriu ir jo žmona Dudley gyvena Grinvilio universiteto Ilinojaus valstijoje (JAV) bendrabutyje. Čia gyvena tūkstančiai studentų, kurie siekia jį paglostyti ir dėl to Dudley jaučiasi be galo laimingas. Tačiau jis turėjo šiek tiek prisitaikyti, kad ir visi kiti taip jaustųsi.

Netrukus po to, kai buvo paimtas iš gyvūnų prieglaudos (Dydley gimė daržinėje) Brianas su žmona pastebėjo, kad jis nebuvo vienas iš tyliausių šuniukų.

Namuose, norėdamas žaisti, ar gauti šeimininkų dėmesio, jis imdavo loti. Jis taip pat lodavo iš liūdesio, kai šeimininkai išvykdavo.

Triukšmingas šuo bendrabutyje, be abejo, yra problema. Juk studentai nori pamiegoti ir pasimokyti. Tad netrukus kai kurie ėmė skųstis.

Laimė, atsirado sprendimas. 

„Mes ėmėm mokyti Dudley įvairių triukų. Vienas jų buvo „kalbėti“. Jis lodavo, bet po to nuo to pavargdavo ir imdavo tai daryti be garso. Pamaniau: „Kas, jeigu kaskart, kai jis taip padaro, numesiu kamuoliuką ar duosiu jam skanėstą?“ Taip ir padariau“, – pasakojo Brianas interneto puslapiui „The Dodo“.

Taigi, šuo išmoko loti be garso.

Žinoma, kartais jis vis dar loja triukšmingai, pavyzdžiui, žaisdamas su kitais šunimis (juk būtų keista, jei jiems lotų pašnibždomis). Bet bendrabutyje jis loja tyliai ir studentai dėl to džiaugiasi.

„Nuo to laiko negavau nė vieno skundo dėl jo lojimo“, – džiaugėsi Brianas. 

Dabar Dudley nebesukelia jokių nepatogumų kaimynams – tik džiaugsmą. Ir nuostabiausia, kad loti be garso jis išmoko ne baudžiamas, bet skatinamas. 

Kaip Dudley loja be garso galite pamatyti vaizdelyje apačioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.