To pasaulis dar nematė: lietuvio šuo tempė lėktuvą

Šeštadienį Paluknio aerodrome minia smalsuolių stebėjo neįtikėtiną reginį – jaunas šuo Maksas tempė lėktuvą. Vieni žavėjosi rotveilerio jėga, o kiti tai vadino gyvūno kankinimu. Šuns šeimininkas Dominykas Rukšėnas teigia, kad augintiniui toks sportas – vienas malonumas, ir tiki, kad jo šuo pateks į Guinnesso rekordų knygą.

 Šeštadienį Paluknio aerodrome minia smalsuolių stebėjo neįtikėtiną reginį – jaunas šuo Maksas tempė lėktuvą.
 Šeštadienį Paluknio aerodrome minia smalsuolių stebėjo neįtikėtiną reginį – jaunas šuo Maksas tempė lėktuvą.
 Šeštadienį Paluknio aerodrome minia smalsuolių stebėjo neįtikėtiną reginį – jaunas šuo Maksas tempė lėktuvą.
 Šeštadienį Paluknio aerodrome minia smalsuolių stebėjo neįtikėtiną reginį – jaunas šuo Maksas tempė lėktuvą.
Daugiau nuotraukų (2)

Kristina Pališkytė

Jun 4, 2018, 12:56 PM

Prieš metus socialiniuose tinkluose diskusijų bangas sukėlė trenerio Dominyko Rukšėno įkeltas vaizdo įrašas, kuriame rotveileris tempia pustrečios tonos sveriantį džipą. Jau tada šeimininkas užsiminė, kad šuns potencialas labai didelis ir iš jo galima tikėtis rekordinių pasiekimų.

Šeštadienį, birželio 2 d., 19.20 Paluknio aerodrome tas pats rotveileris Maksas 5 metrus nutempė lėktuvą „Gavron“. Šuo užduotį nesunkiai įvykdė du kartus iš eilės. Nors žiūrovų šeimininkas nekvietė, jie ėmė būriuotis savaime, nes vaizdas buvo tikrai įspūdingas.

Kai kurie smalsuoliai tokį elgesį vadino gyvūno kankinimu, tačiau D.Rukšėnas sako, kad šunis kankina tie, kurie suteikia augintiniams pasyvaus gyvenimo sąlygas: „Nieko neveikimas su augintiniu, kai jis tik guli namie ir ėda, yra žalingas, o ne tikslingos treniruotės ir gyvūno potencialios jėgos panaudojimas. Mano šuo gyvena smagų ir visavertį gyvenimą, o jo rezultatai įeis į istoriją. Tokio sveiko, laimingo ir draugiško šuns dar reikėtų paieškoti“.

D.Rukšėnas rotveilerį treniruoja nuo 11 mėnesių. Maksas ne kartą pasižymėjo daugybėje šunų sporto varžybų, šeimininko namuose gausu diplomų ir apdovanojimų iš įvairių rungčių.

„Virvės traukimo rungties Maksas nėra pralaimėjęs nei vienam šuniui nei Lietuvoje, nei Europoje. Praeitais metais jis pasiekė rekordą Europos čempionate. Tai vienas stipriausių šunų pasaulyje. Ir visa tai – tikslingų treniruočių ir dėmesingumo augintiniui rezultatas“.

Šeimininkas aiškina, kad šunį treniruoja su įranga svorio tempimui – specialiomis petnešomis, prie kurių prikabinamas svoris: „Tai gali būti sunkios grandinės, padangos ar kiti svoriai. Prikabinę svorį einame pasivaikščioti, pavyzdžiui, Karoliniškių Pasakų parke, kur kalnuotos vietovės, nuolydžiai ir įkalnės puikiai tinka treniruotėms.“

D.Rukšėnas sako, kad Maksas taip pat labai mėgsta plaukioti, žaisti su kamuoliuku – bet kokia aktyvi veikla teikia daug džiaugsmo, o šuo tiesiog neturi kur dėti jėgų, todėl treniruotes šeimininkas tęs ir toliau. Ateities planuose – patempti didesnį lėktuvą arba vilkiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.