Paaiškino, kodėl katės lipa miegoti ant savo šeimininkų

Dauguma kačių šeimininkų patvirtins: vos atsigulus katės mėgsta ateiti pas juos, susirangyti ant kojų, krūtinės ar galvos ir palaimingai užmigti.

 Yra net kelios priežastys, kodėl katė renkasi miegoti ant jūsų. <br> 123rf.com nuotr.
 Yra net kelios priežastys, kodėl katė renkasi miegoti ant jūsų. <br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 29, 2018, 9:58 AM, atnaujinta Apr 8, 2019, 4:08 PM

Kai kas skundžiasi, kad miegoti su kate nėra labai patogu. Nes kažkokiu nesuvokiamu būdu mūsų mažosios bičiulės sugeba užimti kone du trečdalius lovos, o ir apsiversti sunku, kai ant kojų miega katė – juk nesinori pažadinti tokios meilybės.

Tad kodėl katė pasirenka miegoti būtent ant jūsų, o ne savo katiniškam guolyje?

Štai kelios priežastys, kurias įvardijo interneto puslapis „The Nest“:

Šiluma

Greičiausiai pastebėjote, kad vos saulės nušviečia kambarį, jo viduryje atsigula ir jūsų augintinė, bandydama pasišildyti spinduliuose.

Taip, katės mėgsta šiltas vieteles. Tad nenuostabu, kad naktį, kai saulė nešviečia, jos ateina miegoti ant jūsų kūno, nes ten yra šilčiausia. Tad priimkite tai kaip savotišką katės komplimentą jums.

Juolab, kad ir jums patiems šilčiau miegoti drauge su kate, ar ne?

Patogumas

Kartais atrodo, kad katės sugeba nusnūsti bet kur – nesvarbu, ar įsitiesusios ant sofos, ar įsikuisusios į skalbinių krūvą.

Iš viso, kaip rašoma „PAWS Chicago“ gyvūnų prieglaudos interneto puslapyje, katės per parą miega po 16 valandų. Nieko nuostabaus, kad tokios miegalės nuolat ieško patogios ir minkštos vietos miegui.

Šiuo atveju jūsų kūnas, užklotas šilta antklode, joms atrodo viena patogiausių vietų miegoti, geresnė net už katės guolį ar jai skirtą pagalvę.

Meilė

Jūsų numylėtinė paprastai visą dieną namuose leidžia viena. Todėl tada, kai grįžtate namo, ji stengiasi kuo daugiau laiko praleisti su jumis, tikėdamasi, kad jūs jos nebepaliksite.

Jūsų katė jus myli. Štai kodėl ji kas vakarą užlipa ant jūsų lovos ir baksnoja jūsų veidą snukučiu, apdovanodama katinišku bučiniu, o vėliau susirango ant jūsų kūno.

Taip darydama katė jums tarsi sako, kaip nuoširdžiai ji jus myli. Todėl nevarykite jos iš lovos, o verčiau atsakykite į meilę tuo pačiu, paglostydami jai galvytę, kol užmigs.

Saugumas

Kai jūsų murkianti bičiulė ieško vietos, kur numigti, ji visada atkreipia dėmesį ir į saugumą. O kas gali būti saugiau, nei miegoti su jumis – namų valdovu?

Jeigu katė susirango ant jūsų, paprastai ji taip elgiasi ne tik dėl šilumos ir patogumo, bet ir todėl, kad su jumis ji jaučiasi saugi.

Katė gali ramiai leistis į savo sapnų karalystę, nebijodama, kad jai gresia koks nors pavojus. Jos nuomone, joks priešas jai negali pakenkti, kol šalia esate jūs.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2017 metų balandžio 30 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.