Šuniui kraupiai apdraskius vaikus griežta dresuotojos žinia

Pamokanti istorija iš Elektrėnų – rotveileris vos nenukando rankos šeimininkų dukrai. Mergaitės gyvybė buvo išgelbėta tik per stebuklą.

Kas kaltas dėl šuns agresyvumo?
Kas kaltas dėl šuns agresyvumo?
Grėtė
Grėtė
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 23, 2018, 5:07 PM

Kitas atvejis – visai neseniai į šunų dresuotoją Grėtę kreipėsi pagalbos Stafordšyro terjero šeimininkas, prašydamas pagalbos, mat jų šuo sukandžiojo į kiemą įbėgusius tris vaikus.

Profesionali šunų dresuotoja teigia, kad normalus šuo be priežasties nei žmonių, nei kitų šunų nepuola. Dresuotoja yra įsitikinusi, kad šuo yra nekaltas, kalti šeimininkai, kurie neteisingai dresuoja ir nemoko bendravimo su vaikais taisyklių.

Grėtė teigia, kad didelė problema tokiais atvejais yra elektrinių ir griežtų antkaklių naudojimas. Pasak jos, tai turėtų būti griežtai uždrausta – juos turėtų naudoti tik profesionalai sporte ir tarnyboje.

Po to, kai Stafordšyras apkandžiojo visus tris vaikus, vaikų tėvai kaltino šunį ir šeimininkus, reikalavo keturkojį užmigdyti, tačiau Grėtė ėmėsi ugdyti šunelį – pradėjo viską nuo nulio ir mokė naujo gyvenimo.

Po kelių mėnesių intensyvaus darbo, nenaudojant jokių skausmo priemonių, šuniukas pradėjo suprasti, kad vaikai nekelia skausmo, žmonės ir šunys yra geri ir su jais visais galima žaisti.

Grėtė įsitikinusi, kad anksčiau buvęs pavojingas šuo šiuo metu yra draugiškas. Apie tai penktadienio LNK laidoje 17.35 val. „Gyvūnų policija“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.