Lietuva linksniuojama Didžiosios Britanijos spaudoje – pirmauja pagal šunų kontrabandą

LNK laidoje „Gyvūnų policija“ – išskirtinė istorija apie šunelių kontrabandą, kurios epicentre atsidūrė Lietuva. Užsienio spauda skelbia, kad Lietuvoje veikiančios grupuotės iš šios veiklos susikrauna dešimtis milijonų eurų.

 Laidos filmavimo akimirka.
 Laidos filmavimo akimirka.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2018, 9:57 AM

Specialistai teigia, kad šunų kontrabanda – viena iš pagrindinių nusikalstamų sričių po narkotikų ir ginklų. Vien į Didžiąją Britaniją iš Lietuvos, Airijos ir Vengrijos įvežama per 60 tūkstančių šuniukų, o nusikaltėlių pelnas siekia daugiau kaip du milijardus svarų.

Reaguodamos į tai, visuomeninės britų organizacijos atvyko į Lietuvą ir bandė išsiaiškinti, kur veikia slapti veislynai. Tyrėjams pavyko išsiaiškinti visą kontrabandos schemą. Šuniukai dažniausiai perkami iš nelegalių „daugyklų“, kurios veikia kaip fermos.

Už šuniuką sumokama 100 eurų, o suklastoti gyvūno pasą su mikročipu kainuoja dar 40 eurų. Sulaukę 8 savaičių, šuniukai sudedami į batų dėžes ir mikroautobusais vežami į Didžiąją Britaniją. Kelionė vidutiniškai trunka 28 valandas.

Svečioje šalyje nelegaliai atvežtas buldogiukas, mopsas arba Maltos bišonas jau kainuoja nuo 1200 iki 2000 svarų, tuo metu Anglijos veislyne tokių šuniukų kaina prasideda nuo 3000 eurų.

Kontrabandos mastas toks didelis, kad net Didžiosios Britanijos parlamentas svarstė, kaip spręsti šią problemą, visur buvo minimas mūsų šalies pavadinimas. Atliktas tyrimas parodė, kad kontrabandos mastas iš Lietuvos per pastaruosius kelerius metus išaugo net aštuonis kartus, taip pat nustatyta, kad Lietuvoje veikia šeši veterinarijos gydytojai, kurie klastoja šuniukų dokumentus.

Visą reportažą žiūrėkite šią penktadienio pavakarę laidoje „Gyvūnų policija“ 17 val. 35 min. per LNK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.