Šiurpus radinys kiemuose: mirtini spąstai šunims – dešrelės su vinimis

Sekmadienį šilutiškius pašiurpino vinių prismaigstytos dešrelių ir vištienos gabaliukų nuotraukos. Tokius gyvūnams mirtinus spąstus prie savo daugiabučio aptiko šilutiškis Marius, vedžiodamas savo šunį Mikį. Pilietiškas vyras šiuo radiniu pasidalino feisbuke ir šilutiškius perspėjo saugoti savo augintinius, o apie įvykį informavo policiją.

Vinių prismaigstytas dešreles ir vištienos gabaliukus daugiabučio kieme rado su šunimi pasivaikščioti išėjęs šilutiškis. <br>Mariaus Jatkonio nuotr.
Vinių prismaigstytas dešreles ir vištienos gabaliukus daugiabučio kieme rado su šunimi pasivaikščioti išėjęs šilutiškis. <br>Mariaus Jatkonio nuotr.
Prie medžio pririštą ir paliktą šunelį ir vėl teko gelbėti R. Vismantienei.
Prie medžio pririštą ir paliktą šunelį ir vėl teko gelbėti R. Vismantienei.
Daugiau nuotraukų (2)

Rūta Ežerinskė, silutesnaujienos.lt

Mar 15, 2019, 10:33 AM

Kelias dienas prieš tai socialiniuose tinkluose sklandė dar vienas žiauraus elgesio su gyvūnais atvejis. Kažkas miško glūdomoje prie medžio pririšo ir paliko šunį – tokiu būdu iš jo pasityčiojo. Keturkojį nelaimėlį pastebėjo pasivaikščioti išėjusios moterys, kurios iškvietė gyvūnų gelbėtojus. Skambino ir policijai, tačiau pareigūnai neatvažiavo...

Rado vinių prikaišiotų dešrelių

„Jei vedžiosite šunelį šalia Melioratorių alėjos 5-ojo namo, geriau nepaleiskite palaido, šiandien net nepastebėjau, kaip maniškis Mikis vieną tokį gabalėlį su vinimis įsikando ir nešėsi, paskui vos atėmiau, net į pirštą įkando. Mes ką radome – pašalinome, bet gali būti ir daugiau“, – sekmadienį šilutiškius feisbuke perspėjo M. Jatkonis. Marius džiaugiasi, kad jo Mikis nedidelis, tad vinimis prikaišiotą dešrelę pavyko ištraukti iš jo nasrų, o juk didesnis šuo galėjo iškart praryti...

Apie šį gyvūnams mirtimi galintį pasibaigti radinį vyras pranešė policijai. Pareigūnai atvažiavo, užfiksavo vinių prikaišiotus mėsos gaminius ir pasakė, kad informuos, jeigu pradės tyrimą. Pats Marius pareiškimo nerašė, nes žalos nepatyrė. Atvažiavus pareigūnams, pievutėje jie rado dar du tokius mirtinus „skanėstus“. Marius išsiaiškino, kad kaimynai tokių radinių yra aptikę ir anksčiau. Šunų šeimininkai galvoja, kad taip su gyvūnais kovoja pikti žmonės, kuriems nepatinka, kad kieme vedžiojami gyvūnai atlieka gamtinius reikalus.

Per parą M. Jatkonio įrašu feisbuke pasidalino daugiau kaip 2150 žmonių. Dauguma internautų baisėjosi nesuvokiamu žmonių žiaurumu, šitaip pasielgusius vadino antžmogiais.

„Pagavai, kas padarė taip, tada liepi pačiam(iai) suėsti viską“, – komentavo Tomas.

„Šuniukai kakoja tikėtina po langais, ko pasekoje tikėtina „pensininkas“ sumąstė kažkaip spręsti šią problemą. Bet nereiktų ant jo pykti, nuo amžiaus jam smegenys išdžiūvo. Dėl būtent šios priežasties jis nebegali blaiviai mastyti“, – savo nuomonę išsakė Aurimas.

Pasityčiojo iš gyvūno

Paskutinę žiemos dieną savo augintinį vedžiojusi moteris, miškelyje už geltono tiltelio į stadioną pastebėjo prie medžio pririštą juodą šunį, kuris lojo. Ji paskambino Bendruoju pagalbos centro numeriu 112, informacija buvo perduota policijai. Moteris visą valandą laukė, kol atvyks pareigūnai, tačiau nesulaukusi paskambino gyvūnus gelbstinčiai organizacijai „Šilutės beglobiai“.

Netrukus atvažiavo organizacijos įkūrėja Rimutė Vismantienė. Ji dar kartą paskambino 112 ir paklausė, kodėl policijos pareigūnai neatvyko į įvykį, jeigu žmogus pranešė, kad miške yra pririštas šuo. Jai atsakė, kad dar palauktų, tačiau niekas taip ir neatvažiavo. Rimutės žodžiais sakant, ramus, geras, gal 8-9 metų šuniukas atsidūrė jos globoje.

Informacijai išplitus feisbuke išaiškėjo, kad šuniukas priklauso Knygnešių gatvėje gyvenančiai moteriai. Šeimininkė pasakojo, kad augintinis tą rytą išsprūdo ir pabėgo. Nei ji, nei Rimutė nesuvokia, kas šunį galėjo pririšti prie medžio miške. Kad tai žmogaus darbas, patvirtina du kartus aplink medį apvyniotas ir užrištas pavadėlis. Moterys įtaria, kad kažkas taip padarė specialiai, iš gyvūno pasityčiojo...

Klaipėdoje tokių spąstų jau būta

Dėl prie medžio pririšto šuns R. Vismantienė į policiją daugiau nesikreipė, sakė nusivylusi pareigūnų požiūriu į gyvūnus. „Policijoje nerandu naudingo sprendimo gyvūnų atžvilgiu. Žmonės gali gyvūnus mėtyti, neskiepyti, ir gauna tik įspėjimą. Tuo tarpu patekęs į mano organizaciją gyvūnas per 10 dienų turi būti „sutvarkytas“, kitaip gresia baudos“, – pasakojo „Šilutės beglobių“ įkūrėja.

Anot jos, jei policijos pareigūnai norėtų, atsivedę tarnybinį šunį seklį galėtų surasti, kas numetė tuos mėsgalius Melioratorių alėjoje. Jos žiniomis, Šilutėje tai pirmas kartas, tačiau Klaipėdoje tokie spąstai gyvūnams parkuose ar kiemuose mėtėsi jau ne kartą. „Yra nukentėję nemažai šuniukų. Maiste vinių, adatų prikišta, kad gyvūnas prarytų ir turėtų problemų ar net numirtų“, – žmonių žiaurumo nesuvokia R. Vismantienė.

Bandėme gauti ir policijos komentarą dėl šių situacijų, tačiau susisiekti su atsakingais pareigūnais nepavyko.

„Šilutės beglobių“ įkūrėja R. Vismantienė mano, kad šunį miške prie medžio žmonės pririšo tyčia. Jai nesuvokiams toks elgesys su gyvūnu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.