Australijos miestelis surengė krokodilo Bismarcko laidotuves

Skambant Eltono Johno (Eltono Džono) dainai „Crocodile Rock“ ir Steve'o Irwino šeimos kalbai, Australijos šiaurinio pajūrio miestelis šeštadienį atsisveikino su mylimu bendruomenės nariu – briaunagalviu krokodilu.

 Kardvelio policijos atstovas patvirtino, kad pareigūnai tiria krokodilo žūties aplinkybes ir aiškinasi, ar jis galėjo būti nelegaliai sumedžiotas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Kardvelio policijos atstovas patvirtino, kad pareigūnai tiria krokodilo žūties aplinkybes ir aiškinasi, ar jis galėjo būti nelegaliai sumedžiotas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2019, 3:46 PM

Kvynslando šiaurėje esančio Kardvelio gyventojai surengė ceremoniją 4,5 m ilgio ropliui, meiliai vadintam Bismarcku, Fluffy ar Gary. Vietos gyventojos Thea Ormonde organizuotame renginyje miestelio prieplaukoje dalyvavo daugiau kaip 50 žmonių.

Bismarckas, kuriam galėjo būti 80 metų, tarptautinio dėmesio sulaukė šį mėnesį, kai žvejys Ryanas Moody socialinėje žiniasklaidoje paskelbė filmuotą medžiagą, kurioje matyti upelyje rastas negyvas krokodilas su numanoma šautine žaizda. 

Velionio gamtininko ir televizijos laidų kūrėjo S. Irwino šeima atsiuntė atstovą ir įrašytą padėką miesteliui už pozityvų požiūrį į krokodilus. Įraše, kuris buvo leidžiamas per ceremoniją, sakoma, kad S. Irwinas būtų nepaprastai didžiavęsis Kardvelio gyventojais, laikančiais krokodilą savo miestelio dalimi.

„Jis labai aistringai siekė apsaugoti krokodilus ir užtikrinti, kad išsaugotume šiuos dabartinius dinozaurus būsimoms kartoms“, – sakė S. Irwino duktė Bindi ir sūnus Robas.

Th. Ormonde naujienų agentūrai AFP sakė negalinti patikėti, kokį didelį susidomėjimą krokodilo žūtis sukėlė pasaulyje.

„Bismarckas žavėdavo vietos gyventojus ir turistus, nes visuomet mielai rodydavosi saugiu atstumu, – sakė ji. – Tikiu, kad jis gyveno vadovaudamasis taisykle „Palikit mane ramybėje ir aš paliksiu jus ramybėje“.“

Vis dėlto ne visi norėjo tokiu būdu pagerbti Bismarcką. Vietos parlamento narys Nickas Dametto sakė, jog „nėra įrodymų, kad gyvūnas buvo nušautas; tai vis dar tiriama“.

„Užaugau medžiodamas ir visuomet buvau mokomas, kad jei ruošiesi kažką sumedžioti, turėtum tai daryti dėl dviejų priežasčių: kenkėjų kontrolės arba gyvūno dalių panaudojimo ar suvalgymo“, – sakė jis.

Kardvelio policijos atstovas patvirtino, kad pareigūnai tiria krokodilo žūties aplinkybes ir aiškinasi, ar jis galėjo būti nelegaliai sumedžiotas.

Kvynslande už nelegalų krokodilo sumedžiojimą galima skirti baudą iki 28 383 Australijos dolerių (17 753 eurų).

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.