Perspėjo, kodėl negalima nuleisti auksinės žuvelės į tualetą: priežastis kita nei manėte

Tualetas jau seniai nėra tinkama vieta nuleisti savo negyvą auksinę žuvelę. Dar tragiškiau, kai neatsakingi gyvūnų augintojai sugalvoja tokiu būdu atsikratyti gyvų savo augintinių!

Auksinėms žuvelėms Didžiųjų ežerų regione saugu, mat tai nėra įprasta jų buveinė ir čia nėra jas gaudančių plėšrūnų, todėl jos kelia grėsmę kitoms žuvims ir jau tapo invazine rūšimi.<br>„Buffalo Niagara Waterkeeper“ nuotr.
Auksinėms žuvelėms Didžiųjų ežerų regione saugu, mat tai nėra įprasta jų buveinė ir čia nėra jas gaudančių plėšrūnų, todėl jos kelia grėsmę kitoms žuvims ir jau tapo invazine rūšimi.<br>„Buffalo Niagara Waterkeeper“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2019, 8:01 AM

Niujorko vandens apsaugos agentūra „Buffalo Niagara Waterkeeper“ perspėjo visus žmones – liaukitės mėtyti auksines žuveles į tualetus!

Birželio 14 dieną jų socialinio tinklo paskyroje pasirodė nuotrauka su milžiniška auksine žuvele. Niagaroje aptikta žuvelė, pasirodo, upėje atsidūrė būtent tokiu būdu.

„Auksinės žuvelės upių baseinuose gali gyventi metų metus ir išnaikinti vietinių žuvų buveinę. Mokslininkai jau dabar skaičiuoja, kad Didžiuosiuose ežeruose gyvena milijonai tokių žuvelių“, – perspėjo specialistai.

Dešimtys milijonų auksinių žuvų?! Taip, tiesa, pasak Jennifer Fee, „Buffalo Niagara Waterkeeper“ rinkodaros direktoriaus, taip nutiko todėl, kad tam tikrais atvejais, kai sistemai gresia persipildymas, nuotekų vanduo išleidžiamas į upes, neperleistas per valymo įrenginius. Taip žuvelės ir patenka į upes ir ežerus.

Auksinėms žuvelėms Didžiųjų ežerų regione saugu, mat tai nėra įprasta jų buveinė ir čia nėra jas gaudančių plėšrūnų, todėl jos kelia grėsmę kitoms žuvims ir jau tapo invazine rūšimi.

Specialistai pataria, jei jau nusibodo auginti auksinę žuvelę, suraskite jai kitus namus arba grąžinkite į parduotuvę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.