Po šuns lyžtelėjimo moteris paniro į komą, jai amputuotos galūnės

Praėjus kelioms dienoms po atostogų iš atostogų Punta Cana saloje, Marie Trainer ėmė skųstis nugaros skausmu ir pykinimu. Tada staiga šoktelėjo, o po to nukrito jos kūno temperatūra. Ankstyvą gegužės 11 d. rytą ji pateko į ligoninę, o po devynių dienų pabudo ligoninės lovoje. Jos rankos ir kojos buvo amputuotos, pranešė CNN.

 123rf nuotr.
 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 5, 2019, 2:19 PM, atnaujinta Aug 5, 2019, 2:23 PM

Gydytojams prireikė septynių dienų, kad M.Trainer įveiktų sudėtingą infekciją. Pasirodo, kad infekcija buvo sukelta ne kažkokio užkrato šiltuose kraštuose, o jos vokiečių aviganio „bučinių“.

M.Trainer užsikrėtė reta infekcija, kurią sukelia bakterijos capnocytophaga canimorsus, tikriausiai tada, kai jos vokiečių aviganis Tayloras palaižė jos žaizdą ant rankos.

Moteris į intensyviosios terapijos skyrių pateko dar sąmoninga, tačiau netrukus jos neteko. 54-erių metų iš Ohajo, JAV, išsivystė sepsis, jis patyrė kepenų ir inkstų nepakankamumą, skundėsi nepakeliamu rankų ir kojų skausmu. Galiausiai nustojo pati kvėpuoti.

Rankų oda ėmė keisti spalvą, medikams reikėjo veikti greitai. Infekcija išplito ant nosies, ausų, kojų. „Ji neprarado veido dalių. Bet jai teko amputuoti galūnes, kad būtų išgelbėta jos gyvybė“, – sakė moterį gydę medikai.

Moteriai iki šiol atliktos aštuonios operacijos ir ji dirba su gydytojais, kad jai būtų pritaikyti protezai.

Tokia stipri reakcija į bakterijas, aptinkamas šunų seilėse, yra labai reta, pasitaiko vienam iš milijono.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.