Dėl kraupios egzekucijos Kretingos r. moteriai pareikšti įtarimai

Policijos pareigūnai pranešė, kad dėl incidento Kretingos rajone, kai gyvūnus gelbėjantys savanoriai rado laužavietę su, kaip įtariama, sudeginto šunelio liekanomis, moteriai buvo pareikšti įtarimai.

 Dėl kraupios egzekucijos Kretingos r. moteriai pareikšti įtarimai.<br> Lrytas.lt nuotr.
 Dėl kraupios egzekucijos Kretingos r. moteriai pareikšti įtarimai.<br> Lrytas.lt nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr. 
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr. 
 Užfiksuotuose vaizduose matosi kailio liekanos ir kaulai.<br> Stop kadrai.
 Užfiksuotuose vaizduose matosi kailio liekanos ir kaulai.<br> Stop kadrai.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 10, 2020, 11:45 AM, atnaujinta Sep 10, 2020, 11:50 AM

2020 m. rugsėjo 5 d. Kretingos r. policijos pareigūnai, Padvariuose, Kretingos r., pievoje radę laužavietę su galimai sudegusių gyvūnų fragmentais, pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo žiauraus elgesio su gyvūnais pagal LR BK 310 str.

Per praėjusį savaitgalį vien Klaipėdos apskrityje gyvūnų globos įstaigų darbuotojams laikinai globai perduoti 58, kaip įtariama, netinkamomis sąlygomis laikyti šunys.

2020 m. rugsėjo 8 d. įtariant galimu žiauriu elgesiu su gyvūnais 1979 m. gimusiai moteriai pareikšti įtarimai pagal LR BK 310 str. ir BK 202 str. – dėl galimo neteisėto vertimosi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla.

1979 m. gimusi įtariamoji, pareigūnų teigimu bendradarbiauja ir geranoriškai teikia informaciją teisėsaugai apie jos buvusią galimą veiklą.

Primename, kad praėjusį šeštadienį savanorių grupė Kretingo srajone rado sudeginto šuns pėdsakus. Feisbuko grupėje „Gelbėkime gyvūnus iš pragaro“ įkeltame video įraše iš Tauragės rajono Paulina rodo kaulų, balto kailio liekanas ir spėja, kad greičiausiai sudegintas buvo Vakarų Škotų terjeras, vadinamas, vestukas.

Penktadienį netoliese rastoje nelegalioje gyvūnų daugykloje rasti siaubingomis sąlygomis laikomi kergimui ir dauginimui skirti gyvūnai.

Spėjama, kad pamiškėje egzekuciją įvykdę žmonės norėjo atsikratyti įkalčių – pavogto šuns, todėl tai padarė žiauriausiu būdu, jį tiesiog sudegindami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.