Papūgos keiksmažodžiais išplūdo parko lankytojus: tokios žmonių reakcijos nesitikėjo

Linkolnšyro laukinės gamtos parko (Jungtinė Karalystė) vadovui teko laikinai pašalinti penkias naujai „įvaikintas“ papūgas iš viešumos, kai jos pradėjo keikti lankytojus.

 Afrikietiškos (pilkosios) papūgos.<br> 123rf.com nuotr.
 Afrikietiškos (pilkosios) papūgos.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2020, 4:10 PM

2003 m. atidarytas „Friskney“ parkas, kuriame gyvena daugiau nei 1500 papūgų, naują būrelį paukščių priėmė rugpjūčio 15 d.

Visi paukščiai buvo karantine laikomi tame pačiame kambaryje, tačiau netrukus prižiūrėtojai pastebėjo, kad visi jie turi vieną bendrą bruožą – pomėgį kalbėti nešvankiai, rašo lincolnshirelive.co.uk.

Išgirdę nešvankią kalbą, parko darbuotojai negalėjo sulaikyti šypsenų ir juoko, o parko generalinis direktorius Steve'as Nicholsas teigė, kad tai paukščius keikūnus tik dar labiau paskatino kalbėti įvairiausias nešvankybes.

„Per pastaruosius 25 metus mes ne kartą priėmėme papūgas, kurios kartais kalbėjo šiek tiek nešvankiai, ir mes prie to tikrai pripratome. Retkarčiais turėjome papūgas, kurios nusikeikia, ir tai visada juokinga.

Bet atsitiktinumo dėka mes tą pačią savaitę priėmėme 5 keikūnus paukščius ir, kadangi jie visi buvo karantine, tai reiškė, kad vienas kambarys buvo tiesiog sklidinas keiksmažodžių. Kuo daugiau jie keikėsi, tuo daugiau mes juokėmės, o tai paskatino juos dar labiau keiktis“, – sakė parko vadovas S.Nicholsas.

Po karantino paukščiai buvo paleisti į parką ir lankytojai galėjo juos matyti ir girdėti. Tačiau netrukus pasipylė keiksmažodžiai: per 20 minučių jie sugebėjo iškeikti kelis lankytojus, o kitai lankytojų grupei prikalbėjo visokių nešvankybių.

Visa tai atrodė linksma tiek darbuotojams, tiek suaugusiems lankytojams, tačiau artėjant savaitgaliui vadovas ne juokais sunerimo, kadangi būtent tada parke didžiąją dalį lankytojų sudaro šeimos ir vaikai.

Nepaisant to, kad žmonės juokėsi iš paukščių kalbų, buvo priimtas sprendimas paukščius iškelti ten, kur jų nebūtų galima išgirsti dar prieš atvykstant vaikams.

Nepaisant to, kad norėta žmonėms juoktis neįtikėtinai nerimą keliančiais laikais su koronavirusu, buvo priimtas sprendimas paukščius pastatyti ten, kur jų nebuvo galima išgirsti dar prieš atvykstant vaikams.

„Šie paukščiai yra afrikietiškos pilkos papūgos ir labai, labai gerai mokosi vokalizacijos iš įvairiausių garsų. Todėl perkėlėme į jas šalia kitų papūgų, kurios nesikeikia, tikėdamiesi, kad perims jų garsus. Po to jas atskirsime ir patalpinsime atskirai, nes būdamos kartu jos gali vėl imti keiktis“, – sakė pako direktorius S.Nicholsas.

Vadovas pripažino, kad keikūnės papūgos dėl pandemijos sunkiu parkui metu tapo atgaiva ir šypseną keliančiu dalyku.

Pieš tai parkas pateko į pasaulio antraštes po to, kai vaizdo įrašas, kuriame parko papūga Chico dainuoja Beyonce „Jei aš būčiau berniukas“, išplito visame pasaulyje.

S.Nicholsas teigia, kad keiksmažodžiais besisvaidančios papūgos buvo naudingos.

„Tai išlaikė kažkokį normalumą. Tai neatnešė didelių pinigų ir neapsaugojo mūsų finansiškai, tačiau daug žmonių atėjo pasižiūrėti jų. Žmonės iš tikrųjų atvažiavo pamatyti Chico, tačiau buvo ir tokių, kurie girdėjo apie besikeikiančias papūgas. Buvo gana keista: vaikšto žmonės ir keikiasi tikėdamiesi išprovokuoti papūgas juos iškeikti ir nešvankiai kalbėti. Tikras suaugusiųjų pramogų parkas, bet tik žodžiais. Visa tai buvo labai linksma – tai buvo puiku. Buvo sunkūs metai, todėl džiaugiamės, kad bent tai privertė mus nusišypsoti „, – sakė Linkolnšyro laukinės gamtos parko vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?