7 kačių veislės, kurios išsiskiria savo protu: galėtų užvaldyti pasaulį

Visos katės, be jokios abejonės, yra labai protingos: jos išdresavo žmones laukti kiekvieno jų nurodymo.

 Protingi katinai ir katės.<br> 123rf.com nuotr.
 Protingi katinai ir katės.<br> 123rf.com nuotr.
 Abisinijos katės.<br> V.Kapočiaus nuotr.
 Abisinijos katės.<br> V.Kapočiaus nuotr.
 Snieginis bengalas.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Snieginis bengalas.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Sfinksas.<br> V.Balkūno nuotr.
 Sfinksas.<br> V.Balkūno nuotr.
 Siamo katė.<br> V.Kapočiaus nuotr.
 Siamo katė.<br> V.Kapočiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Oct 26, 2020, 10:08 AM

Murkliai ir murklės reikalauja maisto, o žmonės su nekantrumu jį patiekia, katinus glostyti galima tada, kai jie nusprendžia, kad to nori ir leidžia žmonėms juos mylėti pagal iškeltas griežtas sąlygas. Atrodo, kad tai tikri mažieji talentai, tiesa? Tačiau mokslininkai nustatė, kurios kačių veislės yra protingiausios pasaulyje. Sužinokite, ar jūsų lovoje murkia genijus.

Siamo katės

Šios kačių pasaulio grakštuolės yra pagarsėjusios savo garsiu miaukimu. Tačiau nesileiskite šių miauklių apgaunami, šios protingos katės yra tikros manipuliavimo meistrės ir padarys viską, kad gautų, ko nori.

Šios veislės katėms geriausiai sekasi ramioje aplinkoje, kur gali sulaukti trokštamo dėmesio. Jei jūsų Siamo katei nuobodu, tai sužinosite pirmieji, nes ji nesidrovi slėpti nepasitenkinimo.

Šios katės dažniausiai patenka į protingiausių veislinių murklių sąrašą i garsėja savo intelektu.

Sfinksai

Sfinksas yra ne tik viena iš protingiausių kačių veislių, bet ir viena draugiškiausių. Šios katės yra smalsios, ištikimos ir labai protingos. Jų sumanumas puikiai dera su pašėlusia nuotaika.

Šios meilios katės mėgsta glaustytis ir jos nesidrovės pranešti jums, kai norės daugiau glostymų ir glamonių.

Įdomus faktas apie šią veislę, ko galbūt nežinojote: sfinksams reikalingos vonios bent katą per savaitę!

Bengalijos katės

Šie naminiai leopardai gali lengvai išmokti triukų ir kitų naujų dalykų. Jų smalsumas dažnai pasitarnauja, be to, jie yra gana balsingi ir reiklūs, kai kažko nori.

Bengalai yra vienintelės naminės katės su kailiu, imituojančiu dideles kates, tokias kaip leopardai, jaguarai ir kitos.

Bengalijos katė yra tokia pat protinga, kaip ir aktyvi, todėl įvairūs galvosūkiai ir kiti praturtinantys žaidimai puikiai tinka jų aštriems protams.

Abisinijos katės

Tankaus kailiuko Abisinijos katės yra aptakios, atletiškos ir tikro pasigėrėjimo vertas sutvėrimas. Jų kailiukas dažniausiai būna klasikinio cinamono atspalvio, tačiau šios katės gali būti ir rudos ar net mėlynos.

Abisinijos katės dažnai užima aukščiausią vietą protingiausių kačių veislių sąraše. Jos mėgsta leisti dienas tyrinėdamos, laipiodamos ir nuolat sulaukiančios iššūkių ar užduočių, kurios verstų pasistengti. Šios katės jaučia poreikį viską įveikti ri valdyti, todėl nuobodu su jomis tiesiog nebūna.

Kornvalio Reksas

Kornvalio reksas yra unikaliai atrodantis katinas, kurio su niekuo nesumaišysite. Jie puikiai mokosi naujų dalykų ir mėgsta linksminti savo šeimininkus begalinėmis išdaigomis.

Šios katės yra labai aktyvios ir turi rasti stimuliuojančių būdų išlieti savo beribę energiją. Kornvalio rekso katės yra labai interaktyvios su žmonėmis, joms patinka būti dėmesio centre. Kadangi jos yra tokios protingos, sieks bet kokia kaina savo mylimą šeimininką sužavėti savo išmone.

Bimos katės

Birmos katė yra tokia pat nuostabi, kaip ir protinga. Jas galima lengvai treniruoti vaikščioti su pavadėliu, o jų didžiausias noras yra daryti viską, ką daro žmonės.

Šios katės gali padaryti viską, ką gali šuo! Jos yra vidutinio dydžio, kieto kūno, apvalios galvos ir nuostabiai išraiškingos akių, kurios tiesiog užburia.

Kačių kailiuko spalva dažniausiai būna tamsiai ruda, tačiau galite pamatyti Birmos katę, kuri yra šokolado, šampano ar net alyvinės spalvos.

Škotų nulėpausis

Šios katės visame pasaulyje garsėja savo nulėpusiomis ausytėmis ir išskirtine Budos stiliaus sėdėjimo poza, tačiau jos taip pat priskiriamos prie protingiausių pasaulyje.

Ši veislė garsėja išskirtinėmis ne tik fizinėmis, bet ir charakterio savybėmis, todėl būtent tokios veislės augintiniu džiaugiasi tokios garsenybės kaip Taylor Swift.

Parengta pagal cattitudedaily.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.