Benamio katino likimas pasikeitė užklydus į biblioteką Elektrėnų sav.: beveik kasdien užsuka iki šiol

Kartais atrodo, kad benamių istorijos su laiminga pabaiga egzistuoja tik kitose šalyse, tačiau vieno murklio likimas pasisuko netikėta linkme tada, kai katinėlį pasišildyti įsileido Kazokiškių (Elektrėnų sav.) bibliotekos darbuotoja.

 Kazokiškių biblioteką jau beveik treti metai pastoviai lanko katinas Rainis.<br> Elektrėnų savivaldybės viešoji biblioteka nuotr.
 Kazokiškių biblioteką jau beveik treti metai pastoviai lanko katinas Rainis.<br> Elektrėnų savivaldybės viešoji biblioteka nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2020, 6:05 AM

Šaltą žiemos dieną, geros širdies moteris, benamį katiną įsileido į biblioteką, į kurią jis ateina iki šiol, tačiau jau nebėra nemylimas benamis.

Nuostabia istorija pasidalijo Elektrėnų savivaldybės viešoji biblioteka savo feisbuko paskyroje.

„Kazokiškių biblioteką jau beveik treti metai pastoviai lanko katinas Rainis. Vieną labai šaltą žiemos dieną bibliotekininkė įleido katiną pasišildyti. Nuo to laiko jis dienomis ateina į biblioteką.

Pradžioje jis naktis leisdavo kaimynystėje esančiame tvartelyje ant šieno. Vėliau vienai bibliotekos lankytojai labai patiko geras, išauklėtas, mielas Rainiukas ir ji katiniuką priglaudė.

Dabar jis turi šiltus namus, bet bibliotekos nepamiršta. Beveik kas dieną aplanko bibliotekininkę, tuo labai nudžiugindamas ją ir bibliotekos lankytojus, ypač vaikus“, – istorija apie ypatingo likimo katinėlį pasidalijo Elektrėnų savivaldybės viešoji biblioteka savo socialinio tinklo paskyroje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu