Tragiškas įvykis: šuo mirtinai sukandžiojo dešimtmetį

Pirmadienio popietę Jungtinėje Karalystėje (JK), Pietų Velso Kerfilio mieste berniukas vardu Jackas Lissas buvo sukandžiotas šuns, praneša thesun.co.uk.

 Pitbulterjero veislės šuo.<br> Scanpix nuotr.
 Pitbulterjero veislės šuo.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 10, 2021, 5:01 PM, atnaujinta Nov 12, 2021, 11:40 AM

Kaimynams išgirdus riksmus gretimame name, beveik tuo pačiu metu pas juos atbėgo ten gyvenantis vaikas ir pasakė: „Mano šuo nužudė mano draugą“.

Vyras nubėgo ir bandė atidaryti namo duris, bet tuo metu šuo jau buvo įsikandęs Jackui į koją. Jis dar bandė šunį patraukti nuo berniuko, tačiau gyvūnas buvo „tiesiog per nuožmus“.

Vienas iš kaimyno giminaičių sakė: „Jis labai norėtų, kad būtų galėjęs padaryti daugiau, bet tam jau buvo per vėlu“.

Į įvykio vietą atskubėję pareigūnai prieš gyvūną panaudojo tarnybinį ginklą. Buvo iššautos net septynios kulkos, kol pavojingas šuo buvo nukautas.

Vietos gyventojai pasakojo, kad šuo buvo „žinomas kaip problematiškas“ ir jau yra įkandęs kitam žmogui bei nužudęs katę.

Vienas gyventojas taip pat tvirtino, kad šuo prieš kelias dienas užpuolė ir jų trejų metų sūnų, tačiau viskas baigėsi daug sėkmingiau, nei šį kartą.

Į įvykio vietą taip pat atvažiavo ir šunų teisės aktų ekspertas, kad ištirtų ar šios veislės šunys išviso yra legalūs.

Kol kas niekas nėra sulaikytas, o policija pranešė, kad šuns savininkas su jais bendradarbiauja dėl tyrimo.

Kuomet policija patvirtino nelaimėlio tapatybę, šeimą užplūdo užuojautų lavina.

Jacko mama 32 metų Emma socialiniame tinkle „Facebook“ parašė: „Labai skauda širdį ir kol artimi draugai ir šeimos nariai to dar nepamatė naujienų portaluose, turiu pranešti, kad vakar mūsų gražuolis Jackas buvo tragiškai nužudytas.

Tai nebuvo mūsų šuo ir tai neįvyko mūsų namuose. Jis buvo išėjęs žaisti pas draugą. Mes norime, kad visos spėlionės baigtųsi. Policija viską oficialiai paskelbs vėliau.

Mes tave labai mylime, mūsų mielas berniuk“.

Berniuko mokyklos vadovė savo pranešime apibūdino Jacką kaip „ryškų, rūpestingą ir populiarų“. Taip pat pranešė, kad ateinančiomis dienomis mokiniams ir darbuotojams bus suteikiama psichologinė parama.

Gyvūną bandė padovanoti

Paaiškėjo, kad šuns savininkas spalio 29 d. bandė juo atsikratyti, bijodamas, kad jis užpuls kitus jo turimus gyvūnus.

Jis parašė skelbimą „Facebook“ puslapyje tvirtindamas, kad Pitbulterjero veislės šuo yra „puikiai bendraujantis su žmonėmis“, bet „deja, nemėgsta kitų gyvūnų“.

Savininkas taip pat sakė: „Stengiausi su juo iš visų jėgų, tačiau turiu kitų šunų ir negaliu jais rizikuoti. Jam reikia žmogaus, turinčio daugiau laiko.“

Prie įrašo jis pridėjo nuotrauką, kurioje matomas didžiulis šuo.

Savininkas tada atidavė gyvūną kitiems žmonėms, bet naujuose namuose gyvūnas buvo tik kelias dienas, iki tragiško įvykio, kainavusio gyvybę dešimties metų berniukui.

Uždrausta šunų veislė

Vyriausiasis inspektorius Markas Hobroughas sakė, kad ekspertai „peržiūrės į šuns charakterio savybes“, kad išsiaiškintų, ar tai nėra uždrausta veislė.

Jis sakė: „Nagrinėjame visus galimus nusikaltimus ir visus galimus veiksmus, kurių reikia imtis dėl šio tyrimo."

Miesto policija teigė, kad labai griežtai elgsis su gyvūnų savininkais, darančiais nusikaltimą laikant šunis, kurie yra uždrausti JK, nes yra pernelyg pavojingi žmonėms.

Taip pat, teigė, kad šuo buvo nušautas dar įvykio vietoje ir padėkojo miesto bendruomenei, kad suteikė pagalbą vieni kitiems šiuo labai sunkiui emociškai laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.