Sergantį šunį nutarė ne užmigdyti, o užmušti: teisme atgailavusiems budeliams bausmės buvo sumažintos

Du Gargždų (Klaipėdos r.) gyventojai atsikratė ligoto šuns, bet neišvengė bausmių už žiaurų elgesį su gyvūnais – vienam skirta piniginė bauda, kitas pasiųstas į areštinę.

 Sergantį šunį nutarė ne užmigdyti, o užmušti: teisme atgailavusiems budeliams bausmės buvo sumažintos.<br> Lrytas.lt koliažas
 Sergantį šunį nutarė ne užmigdyti, o užmušti: teisme atgailavusiems budeliams bausmės buvo sumažintos.<br> Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2022, 12:44 PM

Nežinomos veislės kalė Perla gyveno 36 metų gargždiškio Eligijaus Milaševičiaus namuose. Gyvūnas sirgo, vos paeidavo, tad šeimininkas nutarė jo atsikratyti.

Pernai spalio 24-ąją E.Milaševičius susitiko su nuolatinės gyvenamosios vietos neturinčiu 50-mečiu garždiškiu Raimondu Raščiūnu ir paprašė, kad jis nužudytų šunį, pažadėjo atlygį.

Sutikęs už degtinės butelį įvykdyti egzekuciją praeityje daug kartų teistas R.Raščiūnas gyvūną nusivedė prie tvenkinio, ten talžė nenustatytu daiktu, o paskui įmetė į tvenkinį.

Ekspertai ant gyvūno kūno aptiko sužalojimų pėdsakų ties šonkauliais, minkštuosiuose audiniuose prie stuburo. R.Raščiūnas nuskandino šunį pririšęs jį pavadėliu prie betono luito.

Stojęs prieš Klaipėdos rajono apylinkės teismą E.Milaševičius aiškino, kad šuo kieme nuolat lodavo, erzino kaimynus. Jis nevežė gyvūno į veterinarijos kliniką užmigdyti, nes manė, kad paprasčiau bus užmušti.

Sutikęs už degtinės butelį nužudyti gyvūną R.Raščiūnas tvirtino prie tvenkinio jo nemušęs – esą šuva ir pats galėjo susižaloti, kai nukrito į vandenį ir atsitrenkė į betono gabalą.

Anksčiau neteistam, dirbančiam E.Milaševičiui baudžiamuoju įsakymu atseikėta 2550 eurų piniginė bauda. Egzekutoriui R.Raščiūnui skirta 30 parų arešto.

Atsižvelgus į tai, kad kaltinamieji prisipažino įvykdę nesunkų tyčinį nusikaltimą, teisme atgailavo, abiem bausmės buvo sumažintos trečdaliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kokias pratybas šiemet rengs Lietuvos kariuomenė?