Šuns dienos proga Lietuvoje – pasaulyje garsaus fotografo nuotaikingų keturkojų portretų paroda

Pažymint kasmet Lietuvoje balandžio 24-ąją minimą Šuns dieną, Kauno „Akropolis“ kviečia į nemokamą visame pasaulyje puikiai žinomo gyvūnų fotografo Christian Vieler nuotraukų parodą.

 Kauno „Akropolyje“ – žymaus šunų fotografo paroda: eksponuojami nuotaikingi keturkojų portretai.
 Kauno „Akropolyje“ – žymaus šunų fotografo paroda: eksponuojami nuotaikingi keturkojų portretai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-12 18:12

III a., Renginių aikštėje, balandžio 8–25 dienomis veiksiančioje parodoje galima išvysti 52 išskirtines fotografijas, kuriose įamžintos natūralios ir nesuvaidintos šunų emocijos bei pastangos pagauti jų link skriejančius skanėstus.

„Neabejojame, kad tarp Kauno „Akropolio“ lankytojų yra daugybė šunų mylėtojų, kuriuos fotografo užfiksuotos netikėtos keturkojų išraiškos tikrai privers nusišypsoti. Šunų portretai turėtų sudominti tiek mažus, tiek didelius ir dar kartą priminti, kodėl šuo yra laikomas geriausiu žmogaus draugu. Kviečiame nepraleisti progos pamatyti šias išskirtines fotografijas, kurios suteiks taip šiai dienai reikalingų gerų emocijų“, – sako Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Kuodytė.

C. Vieler yra žinomas vokiečių fotografas, su šunų portretais dirbantis nuo 2016 metų. Jo darbų idėja paprasta – didelės raiškos ir tikslumo kamera užfiksuoti išskirtines keturkojų išraiškas šiems gaudant link jų atskriejantį skanėstą. Jo darbus yra nušvietusi viso pasaulio žiniasklaida ir fotografijai skirti leidiniai. Yra išleistos kelios fotografo šunų portretų knygos.

Autorinė C. Vieler šunų nuotraukų paroda įsikūrusi trečiajame Kauno „Akropolio“ aukšte esančioje renginių aikštėje. Paroda veikia prekybos ir pramogų centro darbo valandomis kasdien nuo balandžio 8 d. iki balandžio 25 d.

Šuns diena balandžio 24 d. Lietuvoje, šalies kinologų draugijos iniciatyva, minima nuo 2016 metų. Pažymint šią dieną siekiama keisti visuomenės požiūrį į šunis, akcentuojant, kad meilė keturkojui, visų pirma, reiškia atsakomybę. Šią dieną šunis auginantys žmonės kviečiami leisti laiką drauge. Maitinimo įstaigos taip pat raginamos tapti draugiškomis šunims ir atverti duris ne tik jų šeimininkams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.