Londone valdžios koridoriais besibastantis katinas įpainiotas į politines kovas

Garsiausias Jungtinės Karalystės rainas su baltomis dėmėmis katinas Larry, gyvenantis Dauningo gatvės 10-ajame name, praėjusią savaitę buvo įpainiotas į politines kovas dėl jo rezidencijos.

Katinas Larry įpainiotas į politines kovas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Katinas Larry įpainiotas į politines kovas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 1, 2022, 8:23 AM

Viena pagrindinių kandidatų užimti šalies ministro pirmininko postą Penny Mordaunt, kurią lažybininkai laikė realiausia pretendente garsiojoje rezidencijoje pakeisti dabartinį ministrą pirmininką Borisą Johnsoną, pareiškė svarstanti galimybę atsikraustyti su keturiomis savo katėmis.

Tiek Birmos kačių laikanti politikė prisipažino, kad šie naminiai gyvūnai yra didžiausia jos silpnybė. „Mano kačių atkraustymas į 10-ąjį namą būtų tam tikras iššūkis Larry“, – sakė P.Mordaunt atsakinėdama į klausimus per interneto svetainės „Conservative Home“ organizuotą forumą.

Neatsiejama Jungtinės Karalystės politinės scenos dalimi tapęs Larry Dauningo gatvėje karaliauja jau daugiau kaip dešimtmetį. Prie jo dirbo trys konservatorių ministrai pirmininkai – Davidas Cameronas, Theresa May ir B.Johnsonas. Larry iš vienos Londono gyvūnų prieglaudos atsikraustė 2011-aisiais, būdamas ketverių metų.

Jis buvo atrinktas dėl puikių peliavimo įgūdžių ir gavo vyriausiojo peliautojo titulą. Jis taip pat turi neoficialią tviterio paskyrą @Number10cat ir daugiau kaip 635 tūkstančius jos sekėjų.

Skandalų persekiojamam B.Johnsonui šį mėnesį paskelbus, kad jis atsistatydins, kai tik bus išrinktas jo įpėdinis, Larry socialiniuose tinkluose teikėsi „paaiškinti kelis dalykus“.

„Pirma. Aš ne Boriso Johnsono katinas. Antra. Kaip ir visi ministrai pirmininkai, jis tik laikinas Dauningo gatvės gyventojas. Trečia. Aš čia gyvenu nuolat. Kai jis pagaliau išsikraustys, aš liksiu. Ketvirta. Taip, visa tai labai nesmagu, bet netrukus baigsis“, – parašė @Number10cat.

Larry valdžios koridoriais bastosi nuo tada, kai televizijos reportažuose buvo užfiksuota žiurkė, šmirinėjanti prie garsiųjų juodų premjero rezidencijos durų. Jis buvo „įdarbintas“ premjero biure ir gavo kovos su graužikais vadovo portfelį. Tačiau vėliau suabejota, ar Larry pakankamai uoliai atlieka savo pareigas. Dauningo gatvė paskelbė, kad rainis kasdien gauna dovanėlių ir skanėstų iš visos šalies, bet didžiąją dalį laiko praleidžia „tikrindamas, ar senoviniai baldai yra tinkami nusnausti“.

Dauningo gatvėje peliauti turinčios katės laikomos nuo praėjusio amžiaus trečiojo dešimtmečio. Kai kuriems katinams netgi būdavo suteikiamas „vyriausiojo peliautojo prie ministrų kabineto“ oficialus titulas ir skiriamas atlyginimas.

Legendinis katinas Humphrey – paklydėlis, apsigyvenęs Dauningo gatvėje vadovaujant Margaret Thatcher ir išbuvęs ten visą Johno Majoro kadenciją, 1997-aisiais galiausiai buvo išleistas į pensiją Tony Blairo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.