Policija išgelbėjo 150 kačių, turėjusių patekti į skerdyklas, o tada – ant kinų pietų stalo

Rytų Kinijoje policija išgelbėjo beveik 150 kačių, kurios turėjo patekti į skerdyklas, pranešė portalas france24.com.

Nusikaltėliai į spąstus kaip masalą dėjo žvirblius ir nuotolinio valdymo pulteliu uždarinėjo narvus, kai tik į juos įeidavo katė.<br> ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Nusikaltėliai į spąstus kaip masalą dėjo žvirblius ir nuotolinio valdymo pulteliu uždarinėjo narvus, kai tik į juos įeidavo katė.<br> ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 1, 2022, 12:24 PM

Antradienį policija gyvūnus rado rytiniame Šandongo provincijos Dzinano mieste sugrūstus į surūdijusius narvus, sakoma tarptautinės organizacijos „Humane Society International“ (HSI) pareiškime.

Nusikaltėliai į spąstus kaip masalą dėjo žvirblius ir nuotolinio valdymo pulteliu uždarinėjo narvus, kai tik į juos įeidavo katė, sakė vietos gyvūnų teisių grupės „VShine“ aktyvistas.

„Buvo šokiruojantis vaizdas, kokios būklės jos buvo, daugelis jų buvo išsekę ir klykė. Didelį šoką mums sukėlė ir dešimtys gyvų žvirblių, kurie buvo naudojami kaip masalas katėms vilioti“, – HSI pareiškime sakė aktyvistas, kuris nurodė tik savo pavardę Huangas.

Manoma, kad dauguma išgelbėtų kačių buvo naminės ir jos buvo perkeltos į vietos gyvūnų prieglaudas, kur tikimasi, jog jas suras tikrieji šeimininkai.

Aktyvistai įvykio vietoje taip pat rado 31 Kinijoje saugomos rūšies žvirblį. Šie buvo paleisti į laisvę.

Kinijoje nėra žiauraus elgesio su gyvūnais prevencijos įstatymų, tačiau įtariamieji gali būti nubausti už paukščių medžioklę, turto vagystę ir gyvūnų epidemijų prevencijos taisyklių pažeidimus.

HSI duomenimis, Kinijoje kasmet žmonių maistui nužudoma apie 10 mln. šunų ir 4 mln. kačių.

Kiekvieną birželį Pietų Kinijos Yulino mieste vyksta šunų mėsos festivalis, kurio metu parduodami gyvi šunys ir katės.

„Tai du pagrindiniai Kinijos kačių mėsos valgymo taškai. Visoje likusioje žemyninės Kinijos dalyje kačių mėsa apskritai nėra maisto kultūros dalis“, – teigė HSI Kinijos politikos specialistas daktaras Peteris Li.

Šunų ir kačių valgymo tradicija pietų Kinijos Guangdongo ir Guangsi provincijose atsirado prieš tūkstančius metų.

Šunų ir kačių mėsa kai kuriose Kinijos dalyse laikoma delikatesu, o prekyba jų mėsa tebėra pakankamai pelninga, jog skatintų nusikalstamas grupuotes vogti naminius gyvūnus. Kačių ir šunų valgymo įprotis Kinijoje nuolat mažėja, nes daugėja naminių gyvūnėlių savininkų, kuriems jų augintinių valgymas atrodo amoralus.

Atrodo, kad COVID-19 protrūkis dar labiau sumažino apetitą kačių ir šunų mėsai po to, kai liga buvo siejama su turgumi centriniame Wuhano mieste, kuriame maistui buvo pardavinėjami gyvi gyvūnai.

2020 m Kinija uždraudė laukinių gyvūnų mėsos valgymą ir prekybą jais.

Tų pačių metų balandį Guangdongo provincijos Šendženo ir Džuhajaus miestai uždraudė šunų ir kačių vartojimą, tapdami pirmaisiais tai padariusiais Kinijos miestais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.