Vokietijos mieste – karantinas visoms katėms: po trijų mėnesių valdžia leido augintines išleisti į lauką

Vieno Vokietijos miesto kačių savininkai pirmą kartą per tris mėnesius galės išleisti savo augintines į lauką po to, kai valdžia panaikino specialųjį karantiną.

 Katė.<br> 123rf.com nuotr.
 Katė.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 4, 2022, 9:17 AM

Gegužės mėn. pietvakarių Valldorfo miesto gyventojams buvo įsakyta laikyti savo kates namuose, kad būtų apsaugotas nykstantis paukštis.

Katės galėjo išeiti į lauką tik su ne ilgesniu kaip dviejų metrų pavadėliu.

Tačiau nuo pirmadienio gyvūnams vėl bus leista laisvai vaikščioti.

Valdžios institucijos stengėsi apsaugoti vietinę kregždžių populiaciją, teigdamos, kad Badeno-Viurtembergo žemėje ir visoje Vokietijoje šiai rūšiai gresia pavojus.

Buvo pranešama, kad pačiame Valldorfe liko tik trys perinčios šios paukščių rūšies poros.

Aktyvistai kritikavo apribojimus, sakydami, kad jie pakenks kačių gerovei, tačiau kartu pabrėžė, kad remia pastangas apsaugoti paukščius.

Didžiosios Britanijos Karališkosios paukščių apsaugos draugijos (RSPB) teigimu, kasmet natūraliai žūsta daug milijonų paukščių, tačiau nėra įrodymų, kad dėl soduose gyvenančių kačių išpuolių mažėja jų populiacija.

Neaišku, ar Valldorfo uždarymas buvo naudingas nykstančiai paukščių rūšiai, tačiau valdžios institucijos paskelbė, kad apribojimus panaikins dviem savaitėmis anksčiau nei tikėtasi.

Manoma, kad pavasarį išsiritę paukščiai dabar yra pakankamai išsivystę ir mažiau pažeidžiami.

Valldorfo meras teigė, kad tai gera žinia, tačiau jis ir vietos kačių bendruomenė gali džiaugtis neilgai: manoma, kad kitą pavasarį ir vėlesniais metais paukščių veisimosi sezono metu draudimas vėl bus sugražintas

Kuomet katės pabėgdavo galiojant draudimui, šeimininkai turėjo paskambinti specialia karštąja linija, tada surasti ir sulaikyti nusikaltusią katę.

Šeimininkas, kurio gyvūnas sužeidė arba nužudė vieną iš saugomų paukščių, turėjo sumokėti iki 50 000 eurų siekiančią baudą.

Parengta pagal cnn.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.