Karališkųjų korgių, užvaldžiusių žmonių širdis, kilmė gali nustebinti: viskas prasidėjo nuo karalienės tėvo dovanos

Kol daugelis po karalienės Elizabeth II mirties domėjosi pokyčiais eilėje į sostą, naminių gyvūnėlių mylėtojai „Twitter“ ieško kitokio šeimos medžio: tokio, kurį sudaro daug korgių.

 Karalienės Elizabeth II korgių kilmė.<br> Lrytas.lt koliažas
 Karalienės Elizabeth II korgių kilmė.<br> Lrytas.lt koliažas
Elizabeth II ir jos korgiai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Elizabeth II ir jos korgiai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
1959 m. sausio 31 d. Jungtinės Karalystės karalienė Elizabeth II savo biure su savo korgių veislės šunimi Susan.<br> AFP/Scanpix nuotr.
1959 m. sausio 31 d. Jungtinės Karalystės karalienė Elizabeth II savo biure su savo korgių veislės šunimi Susan.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 15, 2022, 7:56 AM

Karalienė buvo gerai žinoma dėl meilės gyvūnams. Ji pirmenybę teikė žirgams, kurių turėjo daugiau nei 100, tačiau geriausiais karalienės draugais galėjo būti jos korgiai.

Kilmės dokumentas, kuriame matyti korgių kilmės linija, buvo paskelbtas naujienų korespondento Alexo Salvi socialiniame tinkle „Twitter“ netrukus po to, kai buvo paskelbta apie karalienės mirtį.

Kilmė prasideda nuo Susan, kurią 18-ojo gimtadienio proga dar būsima karalienė gavo dovanų iš Jos Didenybės tėvo karaliaus Jurgio VI, kilmės medžio viršūnėje. Karalienė taip mylėjo šunį, kad visi kiti korgiai buvo Susan palikuonys. Susan palikuonių vardai svyravo nuo karališkųjų vardų, tokių kaip Jasmine, Flora ir Laurel, iki tokių vardų kaip Socks (Kojinės), Dipper (Strazdas) ir Blackie (Juodukė).

Susan net vyko kartu į medaus mėnesio, pasislėpusi po kelioniniais pledais, šalia šilto vandens butelio, kai Elizabeth II ir princas Philipas atviru vežimu važiavo per Londoną, kad spėtų į traukinį, vykstantį į Hampšyrą.

Britų „Metro“ pranešė, kad karalienės meilė korgiams prasidėjo gerokai anksčiau nei Susan.

Karalienė, dar būdama jauna mergaitė, laikė korgį. Remiantis pranešimais, Jos Didenybė žavėjosi korgiais, priklausančiais Bato markizės vaikams. Jai buvo septyneri metai, kai 1933 m. tėvas jai pirmą kartą padovanojo korgį, vardu Dookie. Manoma, kad karalienė ir jos sesuo princesė Margaret pasirinko Dookie iš trijų šuniukų vados. Mergaitės džiaugėsi, kad ilga Dookie uodega „padės joms pamatyti, ar jis patenkintas, ar ne“.

Po Susan buvo 14 korgių kartų, kuriuos karalienė Elizabeth II laikė kaip augintinius. Iš viso daugiau nei 62 korgiai buvo kilę iš Susan. Pranešama, kad karalienei priklausė daugiau nei 30 Susan palikuonių.

Ne visi buvo taip susižavėję karalienės augintiniais, įskaitant Elizabeth II vyrą, princą Philipą, kurį yra girdėję šaukiant: „Prakeikti šunys. Kodėl jūsų tiek daug?“

Per savo gyvenimą karalienė Elizabeth II išvedė naują šunų veislę – dorgi, kuris yra takso ir korgio mišinys.

Kai kurie „Twitter“ vartotojai dalinosi prisiminimais apie mielas akimirkas, pavyzdžiui, apie laiką, kai karalienė Elizabeth II primygtinai reikalavo, kad 2012 m. Londono olimpinių žaidynių atidarymo vaizdo įraše būtų filmuojami jos korgiai. Vaizdo įraše taip pat vaidino Danielis Craigas kaip Džeimsas Bondas.

Vienas iš karališkųjų ekspertų netgi pareiškė „Newsweek“, kad korgiai buvo pirmoji ir pastoviausia karalienės meilė.

„Ji myli gyvūnus ir absoliučiai dievina šunis. Ji visada taip elgėsi, jie buvo jos pirmoji meilė ir bus paskutinė“, – prieš monarchės mirtį „Newsweek“ sakė karališkoji biografė Ingrid Seward.

Parengta pagal „Newsweek“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?