Mažiausių šunų veislė pasaulyje – ištikimi, žaismingi ir puikiai prisitaiko gyventi bute

Šunys yra vienas populiariausių pasirinkimų, kai norima turėti augintinį. Remiantis Amerikos naminių gyvūnėlių asociacijos 2021-2022 m. atliktos apklausos duomenimis, apie 70 proc. JAV namų ūkių turi augintinį, o iš jų net 69 mln. turi šunis.

Čihuahua.<br> 123rf.com nuotr.
Čihuahua.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-11-07 12:51

Šunys yra įvairūs – Amerikos kinologų klube užregistruota apie 200 įvairių šunų veislių. Ypač populiarūs maži šunys, nes juos lengviau prižiūrėti, su jais susijusios mažesnės išlaidos ir jie tinka tam tikram gyvenimo būdui, teigia „Highland Canine“. Tai, ko jiems trūksta dėl dydžio, jie kompensuoja savo energingomis ir linksmomis asmenybėmis. Ieškote mažo buto draugo? Štai jums keli variantai.

Kokia yra mažiausių šunų veislė?

Pasak Highland Canine, mažiausių šunų veisle pasaulyje paprastai yra laikoma čihuahua. Pavadinti Meksikos miesto vardu, čihuahua yra vidutiniškai 12-20 cm ūgio, sveria ne daugiau kaip 3 kg.

Čihuahua veislė yra labai populiari tarp mažesnių šunų veislių. Jie ištikimi, žaismingi, puikiai prisitaiko gyventi bute ir yra puikus šeimos šuo. Bet kokias elgesio problemas, pavyzdžiui, teritoriškumą, galima išspręsti dresuojant, sako „Highland Canine“.

Koks yra mažiausias istorijoje šuo?

Mažiausio istorijoje šuns titulas taip pat priklauso čihuahua, vardu Miracle Milly. Pasak Guinesso rekordų knygos, Milly yra čihuahua kalytė, kurios ūgis – 9,6 cm, o svoris – maždaug pusė kilogramo.

Milly gyvena Dorado mieste, Puerto Rike, kartu su savo šeimininku. Ji miega kūdikio lovelėje ir valgo tik žmonių paruoštą maistą.

Kokios yra kitos mažų šunų veislės?

Čihuahua yra mažiausias, tačiau kokios yra kitos mažesnių šunų veislės? Štai keturios veislės, kurias galite apsvarstyti:

Jorkšyro terjerai

Pasak Amerikos kinologų klubo, manoma, kad Jorkšyro terjerus mažus išvedė Škotijos audėjai, norėdami gaudyti graužikus tekstilės fabrikuose, ir taip XIX a. sukūrė veislę. Jorkšyro terjerai, vidutiniškai sveriantys nuo 1 iki 2 kilogramų, yra drąsūs, įžūlūs ir globėjiški. Be to, jie hipoalergiški, todėl yra geras kompanionas alergiškiems gyvūnams žmonėms.

Papiljonai

Šunų veislė papiljonai buvo pavadinta pagal prancūzišką terminą, reiškiantį drugelius, „papillons“, dėl jų į drugelius panašių ausų. Jie labai gerai dresuojami ir dažnai išsiskiria šunų parodose dėl savo mažo dydžio. Papilonai yra draugiški ir pasižymi didele energija. Šunys, panašūs į papiljonus, buvo vaizduojami istoriniuose XV a. vidurio paveiksluose, įskaitant Liudviko XIV šeimos portretą.

Afenpinčeriai

Iš vokiško termino „beždžionių terjerai“ kilę afenpinčeriai yra smalsūs namų augintiniai. Nuotykių ir nepriklausomybės jausmą turintys afenpinčeriai yra 9–11 cm ilgio ir sveria ne daugiau kaip 10 kg. „Highland Canine“ primygtinai rekomenduoja šios mažos veislės šunis mokyti paklusnumo.

Parengta pagal usatoday.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.