JAV kinologai patvirtino 3 naujas šunų veisles, galinčias varžytis parodose

Šiais metais Amerikos kinologų klubas (AKC) patvirtino tris naujas veisles, galinčias dalyvauti Nacionalinėje šunų parodoje: italų pointerį, rusų toiterjerą ir mudį.

Italų pointeris, mudis ir rusų toiterjeras.<br> Lrytas.lt koliažas
Italų pointeris, mudis ir rusų toiterjeras.<br> Lrytas.lt koliažas
 Italų pointeris.<br> 123rf.com nuotr.
 Italų pointeris.<br> 123rf.com nuotr.
 Mudis.<br> 123rf.com nuotr.
 Mudis.<br> 123rf.com nuotr.
Rusų toiterjeras.<br>123rf.com nuotr.
Rusų toiterjeras.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 27, 2022, 12:44 PM

Daugiau nei 20 metų Nacionalinės šunų parodos vedėju ir analitiku dirbantis Davidas Frei, paaiškino, kodėl šios trys veislės šiemet buvo atrinktos dalyvauti konkurse.

„Amerikos kinologų klubas pagaliau pripažino šias veisles ir leido joms dalyvauti šunų parodose. Šių veislių šunų visoje šalyje yra pakankamai daug. Jos yra geografiškai paplitusios ir turi atskirus savo klubus, kurie šią veislę prižiūri.“

Filadelfijos kinologų klubas pirmąją nacionalinę šunų parodą surengė 1879 m., o nuo 1933 m.šį renginį rengia kasmet. Paroda 2002 m. pradėta rodyti per nacionalinę televiziją, netrukus po to, kai pasirodė Christopherio Guesto filmas „Best in Show“. Dabar laidą kasmet įsijungia apie 20 milijonų žmonių visoje JAV.

Laikraščio „The Philadelphia Inquirer“ rašytoja Stephanie Farr sako, kad Filadelfijos gyventojams šis renginys yra tarsi paslėptas brangakmenis.

„Filadelfijos rajone gyvenu jau apie 15 metų ir niekada nežinojau, kad galiu asmeniškai nueiti į Nacionalinę šunų parodą. Tai viena iš trijų didžiųjų šunų parodų šalyje. O šiemet ji dar ir vienintelė“, – sako S. Farr.

Tokioje parodoje šunys privalo būti salėje net ir tada, kai jie aktyviai nesivaržo. Tai leidžia žiūrovams su jais bendrauti. Įeinant į parodą lankytojams duodamas parodos žemėlapis, jog jie galėtų orientuotis kiekvienai šunų veislei skirtose zonose.

Žiūrovai skatinami bendrauti su šunimis ir jų šeimininkais. D. Frei sako, kad tai puiki proga susipažinti su nauja veisle ir užduoti klausimus apie jos priežiūrą.

„Šunų parodos tikslas iš tikrųjų yra visuomenės švietimas. Taip galbūt žmonės gali sužinoti apie šunį, kuris atitinka jų gyvenimo būdą ir tinka jų šeimai“, – sako D. Frei.

Nacionalinė šunų paroda vyksta kasmet savaitgalį prieš JAV Padėkos dieną. Šių metų paroda buvo filmuojama praėjusį savaitgalį ir buvo rodoma lapkričio 24-ąją dieną – Padėkos dieną.

Parengta pagal npr.org

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.