Iš kalėjimo Meksikoje išlaisvinta narkotikų baronui priklausiusi katė: ant gyvūno – gaujos tatuiruotės

Meksikos pareigūnų rankose atsidūrė iš Siudad Chuareso kalėjimo išlaisvinta sfinkso veislės katė, kurią ten laikė „Los Mexicles“ gaujos lyderis Ernesto Alfredo Pinonas, geriau žinomas kaip „El Neto“. Ant katės buvo rastos net dvi tatuiruotės su gaujos simboliais.

Iš kalėjimo Meksikoje išlaisvinta narkotikų baronui priklausiusi katė: ant gyvūno – gaujos tatuiruotės.<br>Čihuahua valstijos policijos departamento nuotr.
Iš kalėjimo Meksikoje išlaisvinta narkotikų baronui priklausiusi katė: ant gyvūno – gaujos tatuiruotės.<br>Čihuahua valstijos policijos departamento nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2023, 12:18 PM

Trejų metų tatuiruotą katę, kurią kaip kalėjimo augintinę laikė meksikiečių gaujos lyderis, per reidą Siudad Chuareso kalėjime konfiskavo policija.

Meksikos Gyvūnų gerovės vadovė Diego Poggio vietos žiniasklaidai sakė, kad katė turi nedidelę ausų ir akių infekciją.

Gyvūnų apsaugos pareigūnai tikisi, kad katę artimiausiu metu bus galima atiduoti globėjams.

Ant gyvūno odos buvo rastos ir dvi tatuiruotės. Ant kairiojo katės šono tatuiruotėse pavaizduotas auksinis erelis ir užrašas „Pagaminta Meksikoje“. Tai yra žinomos nusikalstamos grupuotės, rengusios pabėgimą iš kalėjimo per Naujuosius metus, simboliai.

Ekspertai įtaria, kad viena iš tatuiruočių buvo padaryta be narkozės, kai gyvūnas dar buvo sąmoningas. Manoma, kad atliekant procedūrą sfinksą laikė gaujos nariai.

„Katės tatuiravimas yra žiaurus elgesys su gyvūnais, nes bet koks žalojimas ar nereikalingas ženklinimas laikomas akivaizdžiu žiauriu elgesiu. Tai situacija, kuri sukelia daug streso tokiems gyvūnams, nes jų oda labai jautri“, – teigė Gyvūnų gerovės vadovė.

Katei ieškoti naujų namų bus galima iškart, kai Čihuahua valstijos viešojo saugumo pareigūnai baigs tyrimą dėl sausio mėnesį įvykusio pabėgimo iš kalėjimo.

Reido kalėjime metu viešojo saugumo pareigūnai taip pat rado mechaninį bulių, plazminių televizorių, pramoninių šaldytuvų, garsiakalbių, kepsninių ir net beveik tūkstančio eurų vertės sportbačių porą. Taip pat pareigūnai kalėjime aptiko paslėptą 21 šautuvą, 900 kulkų, neperšaunamų liemenių, narkotikų bei seifą, kuriame buvo daugiau kaip milijonas Meksikos pesų.

Katės savininkas, liūdnai pagarsėjęs „Los Mexicles“ gaujos lyderis gaujos lyderis „El Neto“, buvo nušautas sausio 5 d., kuomet jį, pabėgusį iš kalėjimo, surado teisėsaugos pareigūnai.

Per masinį pabėgimą iš kalėjimo Naujųjų metų naktį dingo 25 kaliniai, žuvo dešimt prižiūrėtojų. Vėliau kalėjimo valdžios institucijos surengė keturis reidus šioje įstaigoje.

Vietinė „Los Mexicles“ gauja susikūrė pasienio mieste 2000-ųjų pabaigoje ir buvo susivienijusi su Sinaloa karteliu.

Ji išaugo iki daugiau nei 10 000 narių ir yra viena iš baisiausių Čihuahua valstijos gaujų.

Parengta pagal dailymail.co.uk.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.