Turkijoje žuvo gelbėtojų šuo Proteo: ieškodamas dingusių vaikų, pats buvo prispaustas griuvėsių

Turkijoje tęsiantis paieškoms ir gelbėjimo operacijai žuvo iš Meksikos atskraidintas tarnybinis, vokiečių aviganio veislės šuo. Nors duomenų apie šuns mirties aplinkybes nėra daug, aiškėja, kad jis žuvo prispaustas griuvėsių, ieškodamas dingusių vaikų.

 Gelbėtojų šuo Turkijoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Gelbėtojų šuo Turkijoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 16, 2023, 10:42 AM

Apie jo žūtį pirmiausiai pranešė Meksikos gynybos ministerija. Jie dėkojo keturkojui už didvyrišką darbą gelbėjant Turkijos gyventojus.

„Meksikos kariuomenės ir oro pajėgų nariai labai apgailestauja dėl mūsų puikaus draugo Proteo netekties. Tu įvykdei savo misiją kaip Meksikos delegacijos narys, ieškodamas ir gelbėdamas mūsų brolius Turkijoje. Mes didžiuojamės tavimi“, – sekmadienį pranešė Meksikos gynybos ministerija.

Vienas iš gelbėjimo operacijose Turkijoje dalyvavusių karių sakė: „Tai buvo vienas iš narsiausių gelbėjimo operacijos Turkijoje dalyvių. Noriu tau pasakyti, kad didžiuojuosi tavimi, nes tu visada buvai stiprus šuo, šuo darbininkas, kuris niekada nepasidavė.“

Socialiniuose tinkluose žmonės gyrė Proteo už jo pastangas, tačiau kai kurie reikalavo daugiau detalių apie drąsaus gelbėjimo šuns žūties aplinkybes.

Iki šiol Meksikos URM nedetalizavo, kaip žuvo šuo, o šalies žiniasklaida pranešė, kad tai įvyko jam ieškant išgyvenusiųjų po griuvėsiais.

7,7 ir 7,8 balo stiprumo požeminiai smūgiai Turkijos ir Sirijos pasienio teritoriją sudrebino ankstyvą praėjusios savaitės pirmadienio rytą. Padaryta žala vertinama milijardais dolerių.

Praėjus savaitei po pražūtingo žemės drebėjimo Turkijos ir Sirijos pasienyje žuvusiųjų skaičius išaugo iki daugiau kaip 37 500.

Vien tik Turkijoje suskaičiuoti 31 643 žuvusieji, pirmadienį pranešė valstybinė naujienų agentūra „Anadolu“, remdamasi nepaprastųjų situacijų tarnyba „Afad“. 80 000 žmonių, šiais duomenimis, buvo sužeisti.

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) teigimu, Sirijoje žuvusiųjų yra mažiausiai 5 900. Tūkstančiai vis dar laikomi dingusiais. 

Parengta pagal thesun.co.uk

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.