Stebuklas Turkijoje: praėjus trims savaitėms po žemės drebėjimo išgelbėtas griuvėsiuose įstrigęs šuo

Pietų Turkijoje, praėjus trims savaitėms po praėjusį mėnesį supurčiusio 7,8 balo žemės drebėjimo, gelbėtojai ištraukė iš sugriuvusio pastato gyvą šunį, ketvirtadienį pranešė vietos žiniasklaida.

 Praėjus trims savaitėms po žemės drebėjimo Turkijoje išgelbėtas griuvėsiuose įstrigęs šuo.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Praėjus trims savaitėms po žemės drebėjimo Turkijoje išgelbėtas griuvėsiuose įstrigęs šuo.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-03-02 12:20

Centrinės Turkijos vietos savivaldybės komandos trečiadienį Antakijos mieste išgelbėjo šunį Aleksą ir pristatė jį į Turkijos gyvūnų apsaugos asociaciją „Haytap“.

Naujienų agentūros DHA vaizdo įraše matyti, kaip gelbėtojai įsigavo tarp dviejų didelių betoninių plokščių ir pašaukė įstrigusį šunį. „Ar jis ateina?“, – girdėti, kaip sako vienas gelbėtojas. Šuo gūžėsi mažoje įduboje sugriuvusio pastato nuolaužose. „Aleksai, ateik, mielasis“, – šaukia šunį vienas gelbėtojas. „Puiku, sūneli“, – sako jis. Tada matyti, kaip gelbėtojai apglėbia šunį ir pasiūlo jam vandens, gyvūnas atrodo gana guvus ir sveikas.

„Mums svarbi kiekviena būtybė, žmonės ar gyvūnai“, – po stebuklingo išgelbėjimo vietos gyventoją citavo privati agentūra DHA.

Gelbėtojai ištraukė iš griuvėsių šimtus įstrigusių kačių, šunų, triušių ir paukščių, brangių Antakijos, vieno iš nelaimės nuniokotų miestų, gyventojams. Sulaukusi sielvartaujančių šeimininkų ar kaimynų skambučių, „Haytap“ gelbėja iš griuvėsių Antakijoje šunis, triušius, karves ir net paukščius. Organizacijos palapinėje sužeistus gyvūnus prižiūri ir gydo veterinarai.

Istorijos apie išgelbėtus gyvūnus yra it balzamas šaliai, sukrėstai baisiausios nuo osmanų laikų stichinės nelaimės. Per žemės drebėjimą Turkijoje žuvo daugiau nei 45 tūkst. žmonių, dar tūkstančiai žuvo kaimyninėje Sirijoje, visiškai sugriuvo šimtai tūkstančių pastatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.