Pamirškite korgius: naujieji karališkieji šunys – Džeko Raselo terjerai

Velionės karalienės Elžbietos II pamėgti korgiai tapo ilgalaikiu Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos simboliu. Tačiau juos stumia nauja veislė – aktyvumu pasižymintys Džeko Raselo terjerai.

 Blubelė ir Betė, du išgelbėti šunys, priklausantys karaliaus Karolio III žmonai Camillai, yra naujieji Bakingamo rūmų gyventojai. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Blubelė ir Betė, du išgelbėti šunys, priklausantys karaliaus Karolio III žmonai Camillai, yra naujieji Bakingamo rūmų gyventojai. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Džeko Raselo terjeras.<br> Scanpix nuotr.
 Džeko Raselo terjeras.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 5, 2023, 9:18 PM

Blubelė ir Betė, du išgelbėti šunys, priklausantys karaliaus Karolio III žmonai Camillai, yra naujieji Bakingamo rūmų gyventojai. Šuniukai buvo nufotografuoti su karaliene konsorte ir pasirodė karališkosios poros portrete, skirtame jų 15-osioms vestuvių metinėms 2020 metais.

„Manau, teisinga būtų pasakyti, kad Džeko Raselo terjerų populiarumas greičiausiai didės“, – sakė Šunų klubo atstovas Billas Lambertas. Ši Didžiosios Britanijos institucija, pasišventusi šunų reikalams, pastebi, kad daugėja naujų šuniukų registracijų, o korgių, nuolatinių karalienės Elžbietos palydovų per visus 70 jos valdymo metų, savininkų gali „šiek tiek sumažėti“.

Pasak B. Lamberto, Džeko Raselo terjerai, kaip ir visi šunys, mėgsta draugiją, bet kiek labiau linkę į „prabangą“.

Karalienė Camilla pasiėmė Betę iš savo globojamos Batersio šunų ir kačių prieglaudos. Po kurio laiko iš tos pačios prieglaudos pietiniame Londone buvo paimta ir Blubelė.

Veislė, išvesta XIX amžiuje lapių medžioklei, jau gana populiari Didžiojoje Britanijoje. Tai, kad šie šunys dabar tapo „karališkaisiais“, gali suvilioti dar daugiau savininkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.