Elžbietos II korgius rūmuose pakeitę Džeko Raselo terjerai jau daro įtaką veislės populiarumui

Po ilgo, net 70 metų karalienės Elžbietos II valdymo, Jungtinėje Karalystėje įvyko karaliaus Karolio III karūnacija. Taip pat pasikeitė karališkieji sargybiniai – išdykę Džeko Raselo terjerai pakeitė mirusios karalienės Elžbietos II pamėgtus korgius, kurie buvo tikras britų karališkosios šeimos simbolis bei pagarsėjo kaip karališkieji šunys.

 Karalius Karolis III ir karalienė Camilla su savo šunimis.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Karalius Karolis III ir karalienė Camilla su savo šunimis.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 13, 2023, 3:21 PM

Bluebell ir Beth, du karaliaus Karolio III žmonos, karalienės Camillos, išgelbėti šunys, yra naujieji plaukuoti Bakingamo rūmų gyventojai.

Šuniukai buvo užfiksuoti nuotraukose su karaliene ir pasirodė karališkosios poros portrete, skirtame jų 15-osioms vestuvių metinėms 2020 m.

„Manau, kad galima sakyti, jog Džeko Raselo veislės šuniukų populiarumas tikriausiai didės“, – teigė šunų veislunų klubo atstovas Billas Lambertas.

Visus šunų reikalus Didžiojoje Britanijoje valdanti institucija pastebėjo, kad padaugėjo naujų šios veislės šuniukų registracijų.

Tai pat pastebima, kad korgių, nuolatinių karalienės Elžbietos palydovų per 70 jos valdymo metų, skaičius gali „šiek tiek sumažėti“.

B. Lamberto teigimu, Džeko Raselo veislės šunims patinka draugija, bet jie taip pat mėgsta „šiek tiek prabangos“.

Karalienė Kamila pasiėmė Beth iš gyvūnų prieglodos, kurių globėja ir yra ji pati. Bluebell kiek vėliau buvo priglausta iš tos pačios pietų Londono prieglaudos.

Iš pradžių XIX a. išvestas lapių medžioklei, energingas Džeko Raselo terjeras vėliau sparčiai išgarsėjo Didžiojoje Britanijoje.

Parengta pagal dailysabah.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?