Neįtikėtina sėkmė: nukritęs nuo 60 metrų aukščio krioklio Džeko Raselo terjeras sveikas grįžo pas šeimininką

Škotijoje, netoli Edinburgo, išgelbėtas Džeko Raselo terjeras, nukritęs 60 metrų žemyn nuo krioklio, vieno aukščiausių Jungtinėje Karalystėje.

Neįtikėtina sėkmė: nukritęs nuo 60 metrų aukščio krioklio Džeko Raselo terjeras sveikas grįžo pas šeimininką.<br> 123rf.com nuotr.
Neįtikėtina sėkmė: nukritęs nuo 60 metrų aukščio krioklio Džeko Raselo terjeras sveikas grįžo pas šeimininką.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2023, 7:55 AM, atnaujinta Jul 19, 2023, 11:38 AM

Šuns šeimininkas kreipėsi pagalbos, kai jo augintinis sekmadienį apie 14.45 val. vietos laiku nukrito nuo Pilkosios Kumelės Uodegos (Grey Mare's Tail) krioklio į pietus nuo Edinburgo. Policija perspėjo Mofato kalnų gelbėjimo komandą, apie 15 savanorių nuvyko į įvykio vietą. Jie pastebėjo Luisą viename iš apatinių baseinų, sukūrė lynų sistemą ir nuleido vieną komandos narį su specializuotu gyvūnų gelbėjimo krepšiu.

Šuo buvo įkeltas į krepšį ir grąžintas į automobilių stovėjimo aikštelę panaudojus virvių sistemą ir gelbėjimo įrangą, specialiai sukurtą patekti į apatinius krioklio baseinus.

Nors šuo krito žemyn per visą krioklio aukštį, jis atrodė sveikas, tik šiek tiek šlubčiojo. Mofato gelbėjimo komandos atstovas sakė, kad „Luisas buvo ištrauktas iš krioklio apačios gyvas ir labai džiaugėsi vėl susitikęs su savo savininku“. Jis taip pat sakė, kad šeimininkas ir jo šuo buvo atvykę iš kitur, tad komanda suteikė jiems informaciją apie vietos veterinariją, kad šią kankynę išgyvenęs Luisas būtų patikrintas.

„Savininkas pasielgė teisingai, kreipdamasis į policiją, todėl kalnų gelbėtojai galėjo atlikti paieškos ir gelbėjimo darbus pačiu saugiausiu būdu, – sakė jis. – Linkime Luisui sėkmės sveikstant“.

Krioklys yra vienas aukščiausių Jungtinėje Karalystėje ir krenta 60 metrų žemyn iš Lochskyno ežero.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.