J. Bideno šuo iškeldintas iš Baltųjų rūmų: „aukomis“ tapo 11 slaptosios tarnybos darbuotojų

Darbuotojus kandžiojęs JAV prezidento Joe Bideno šuo Commander‘is iškeldintas iš Baltųjų rūmų. Pirmoji šalies šeima dvejų metų vokiečių aviganį perkėlė į nežinomą vietą ir svarsto, ką su keturkoju daryti toliau, pareiškė Baltųjų rūmų atstovė.

 Darbuotojus kandžiojęs JAV prezidento Joe Bideno šuo Commander‘is iškeldintas iš Baltųjų rūmų.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Darbuotojus kandžiojęs JAV prezidento Joe Bideno šuo Commander‘is iškeldintas iš Baltųjų rūmų.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2023, 10:44 AM

Prieš tai stotys CNN ir „Axios“ pranešė, kad Commander‘is, kuris 2021 m. į Baltuosius rūmus įsikėlė kaip mažas šunytis, apkandžiojo daugiau žmonių nei iki šiol manyta.

JAV slaptosios tarnybos duomenimis, šuns „aukomis“ tapo 11 jos darbuotojų. Tačiau, anot CNN, šis skaičius yra dar didesnis. Be to, esą nukentėjo ir daugiau Baltuosiuose rūmuose dirbančių žmonių. Vienu atveju netgi prireikė gydymo ligoninėje.

„Prezidentui ir pirmajai poniai labai rūpi Baltųjų rūmų darbuotojų saugumas, – sakė Jill Biden atstovė Elizabeth Alexander. – Jie dėkingi už JAV slaptosios tarnybos bei visų kitų žmonių kantrybę ir paramą ir toliau ieško sprendimų. Commander‘io šiuo metu nėra Baltųjų rūmų teritorijoje. Vertinami tolesni žingsniai“.

Slaptoji tarnyba yra atsakinga už prezidento ir jo šeimos apsaugą ir seka kiekvieną jų žingsnį.

Commander‘į prezidentui gimtadienio proga padovanojo jo brolis Jamesas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.