Lenkijos miesto „traukos objektas“ dėl besaikio šėrimo nutuko ir buvo priglaustas žmonių: tai sukėlė vietinių pyktį

Katinas Gacekas iš Lenkijos miesto Ščecino pirmą kartą išgarsėjo 2020 m., kuomet buvo užfiksuotas linksmame vaizdo įraše surinkusiame net penkis milijonus peržiūrų. Šių metų pradžioje Lenkijoje benamis katinas pateko ir į tarptautines antraštes po to, kai buvo išrinktas geriausiu Ščecino miesto turistų traukos objektu. Daugelį metų gyvenęs medinėje dėžėje Kašubskos gatvėje jis netgi buvo pramintas gatvės karaliumi, o Google žemėlapiuose sulaukė tūkstančių atsiliepimų ir penkių žvaigždučių įvertinimų. Tačiau tapęs šiek tiek per stambus, katinas gavo naujus namus ir sveikesnį gyvenimo būdą.

 Katinas Gacekas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Katinas Gacekas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Katinas Gacekas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Katinas Gacekas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-11-28 09:13, atnaujinta 2023-11-28 09:14

Gacekas pirmą kartą išgarsėjo 2020 m. po to, kai buvo parodytas vietos naujienų portalo wSzczecinie vaizdo įraše. Nuo to laiko klipas surinko daugiau nei penkis milijonus peržiūrų.

Šių metų pradžioje jo istorija paplito pasaulio žiniasklaidoje po to, kai katinas aplenkė tokias istorines vietas kaip XIV a. Pomeranijos kunigaikščių pilis ir tapo geriausiai vertinama miesto atrakcija.

Vos per 48 valandas Gaceko skelbimas sulaukė beveik 500 atsiliepimų ir vidutiniškai penkių žvaigždučių įvertinimo. Pasak vietos pranešimų, prieš pašalinant Gaceko įrašą iš „Google“ žemėlapių, šis apsukrus juodai baltas katinas sulaukė beveik 2 500 puikių atsiliepimų.

Tačiau Gaceko šlovė netrukus sukėlė susirūpinimą dėl jo sveikatos, nes jis gavo per daug skanėstų iš turistų.

Balandžio mėnesį Ščecino gyvūnų globos asociacija (TOZ) įsikišo, nustačiusi, kad katinas kenčia nuo dantų ir sąnarių problemų, rašoma organizacijos „Facebook“ puslapyje paskelbtame pranešime.

Jis buvo gydomas, tačiau jam dar reikėjo numesti 4–5 kilogramus. Todėl garsusis katinas buvo prigklaustas ir perkeltas į naujus namus, kur buvo galima kontroliuoti jo mitybą.

Nepaisant to, kad TOZ veikė geriausiais katino interesais, kai kurie miesto gyventojai kritikavo jų veiksmus.

Vietos gyventojai ragino Gaceką grąžinti į gatvę ir teigė, kad prieglauda bando pasipelnyti iš katino įžymybės statuso, praneša naujienų svetainė Gazeta.pl.

„Mums buvo labai sunku. Ant mūsų buvo išpiltas neapykantos kibiras iš daugelio pusių“, – rugsėjį socialiniame tinkle „Facebook“ rašė TOZ.

Neseniai prieglauda pasidalijo nuotraukomis, kuriose katinas atrodo apkūnesnis ir sveikesnis. Įraše taip pat buvo paskelbtas naujas katės vardas.

„Nuo šiol vadinkite mane George'u... George'u Clooney katės versijoje, taip, tai naujasis aš“, – rašoma jame. „Esu sveikas ir gerai dėl to jaučiuosi. Bėgu laiptais ir šokinėju ant stalviršių“.

Kačiuko šlovė taip pat naudojama padėti kitiems gyvūnams, kuriems reikia pagalbos. Prieglauda paprašė žmonių paaukoti maisto kitoms gatvės katėms juodai baltos katės garbei.

Žmonės taip pat gali prisidėti prie finansavimo kampanijos „Gacekas perka maistą benamiams“, kurios aukos jau viršijo pradinį tikslą.

Parengta pagal euronews.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.